Agenda

Wouter Planteijdt - Snarenplukkers in Wild Verband

Frontman van de band Sjako!
zo 30 oktober 2022 om 15:30 Oeffelt

In de serie ‘Snarenplukkers in Wild Verband’ gaat gastheer en meestergitarist BJ Baartmans een tweegesprek aan met een gitaarheld(-in) uit de Nederlandse muziekwereld. 


Zanger en gitarist Wouter Planteijdt begon zijn carrière bij Door Mekaar en brak door als frontman van de band Sjako!. Later speelde hij als sessiemuzikant bij onder andere Paul de Munnik, Maarten van Roozendaal en Bob Fosko. Onlangs verscheen het album ‘Bullhorn II’, i.s.m Gerco Aerts op contrabas en Mischa Porte op drums en achtergrondzang.


Met de gitaar op schoot, een wervelende huisband en een schat aan beeld- en audiomateriaal paraat gaat het gesprek over muzikale inspiratiebronnen, een leven in of net uit de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound, de lekkerste loopjes en het ultieme speeltuig, maar bovenal de levenslange en onvoorwaardelijke liefde voor een instrument met zo’n grillig karakter. 


De snarenplukkende gasten kun je herkennen uit bands als Doe Maar, De Staat, de 3JS, The Analogues, Sjako of van hun karakteristieke bijdragen aan een eindeloze reeks Nederpop klassiekers. Gastheer BJ Baartmans zou je kunnen kennen van zijn inmiddels ruim 40-jarige reis als gitarist/producer/singer-songwriter langs de scherpe randjes van datzelfde speelveld.


De serie ‘Snarenplukkers in Wild Verband’ wordt gemaakt in samenwerking met tijdschrift Gitarist en het Stagecoach YouTubekanaal. De voorstellingen vinden afwisselend plaats in Schouwburg Cuijk, Huistheater De Steenakker in Haps en in het Boothuis van Het Veerhuis in Oeffelt. 


Locatie van deze editie: Boothuis van het Veerhuis, Oeffelt

Tags Indoor Muziek
Skyline