Agenda

Concert Arno Adams

Zoals altijd zorgt Arno Adams met zijn concert voor een onverwacht moment van weemoed met een mooi randje zielenpijn in ons hectisch bestaan.
zo 18 december 2022 om 15:30 Holthees

Eindelijk staat Arno na een periode van ernstige ziekte en verdriet na het overlijden van zijn vrouw weer op het podium.


Al twee keer eerder heeft hij een uitverkochte Mariakapel tot tranen toe kunnen ontroeren.


Arno Adams weet als geen ander wat melancholie is. Aan die melancholie ligt een wel heel bewogen leven ten grondslag, vaak in de “krochten” van de samenleving. Een leven met lak aan conventies en taboes.


Zijn donkerbruine bluesy stem accentueert dat gevoel nog eens extra. Met messcherpe precisie schildert hij zijn levenservaringen en observaties in Belfelds dialect. Soms zwartgallig, maar vaak vooral ontroerend met ruimte voor ironie en zelfspot. In zijn nummers heeft hij oog voor het schone en komt hij op voor de zwakkere. Arno is bescheiden van aard totdat hij de bühne bestijgt. Dan claimt hij het publiek met zijn charismatische- en ontwapenende verschijning. Zijn teksten zijn doordrenkt van een kleurrijk leven vol levenservaring. Hij zingt over alles wat onrecht en onecht is. Hij mijmert weemoedig over grote liefdes die er ooit waren, maar verloren zijn gegaan. Hij droomt over die Grote liefde die mogelijk toch eens zal komen , ook al lijkt zij aan hem altijd te ontsnappen.


Zijn prachtige bluesnummers worden begeleid door twee toppers in de muziekwereld; Mike Roelofs op piano en Jo Didderer op contrabas. Zij zorgen samen voor meeslepende ritmes en voor een intieme sfeer. Soms klein en pittoresk en dan weer gedreven vol passie.

Arno’s muziek is altijd vol ongekunstelde overgave en wars van vals sentiment. Beluister op Youtube o.a. zijn “maondaagmorgenzon” en iedereen zal voelen dat dit een bijzonder concert wordt.


Tags Indoor Muziek Evenement Goei leven
Skyline