Agenda

Concert Christine van Wyck

Als Mariakapel zijn wij trots dat wij Christine van Wyck wederom op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees hebben staan.
zo 12 februari 2023 om 15:30 Holthees

De ene keer heel kwetsbaar en dan weer sterk, geluk en dan weer droefheid, stilte en overvloed. De muziekpers is unaniem zéér lovend en enthousiast; “ de grootste muzikale openbaring van eigen bodem!” , “een album van zeldzame schoonheid”, “de ene na de andere parel”, “een grootse- en meeslepende plaat, die kan functioneren als het beste dat afgelopen jaar geproduceerd is” zijn enkele reacties in de muziekrecensies naar aanleiding van haar “An Average Woman”. Dit album sloeg in als een bom. “Sounds to warm the coldest hearts” schreef de Engelse muziekpers. Haar muziek roept associaties op met Leonard Cohen en Joni Mitchell. Over haar tweede album “Molton Rock” zegt ze; “ik ben altijd op zoek naar tegenstellingen, naar de achterkant van het verhaal. Wij willen graag duidelijkheid hebben in ons leven, maar de werkelijkheid is grillig. Soms ben je zowel jager als prooi, soms gelukkig en tegelijkertijd verdrietig, soms geloof je in iets waarvan je weet dat het niet bestaat. Die dualiteit maakt ons zo mooi, maar tegelijkertijd ook zo tragisch menselijk. Haar muziek komt bij iedereen binnen, jong en oud, en zij is in staat om met haar muziek iedere vezel in ons lijf te beroeren. Beluister haar op haar site, bijvoorbeeld “An average woman”; muziek van een zeldzame schoonheid.

ChristienvanWyck_Parool


Toen Christine in 2020 het album God Is in the Detour uitbracht, vertelde ze de Volkskrant al over het conceptalbum dat zich in haar hoofd aan het vormen was: een vertelling over een man die aanspoelt op een eiland, niet meer weet wie hij is en curieuze eilandbewoners tegenkomt. Dat album, The Epic Tale of the Stranded Man, is afgelopen jaar uitgekomen en is het rijkste en meest panoramische dat VanWyck maakte.


VanWyck richt zich tot een select publiek, maar hoe bijzonder haar werk is, het wordt tot ver buiten Nederland gehoord.

Tags Indoor Rolstoelvriendelijk Muziek Evenement Cultuur
Skyline