Agenda

Jong Klassiek - Dulfer en Witteveen

Gewaagde combi van sax en fagot.
zo 9 oktober 2022 om 11:00 Cuijk

Fagot en saxofoon liggen niet heel erg voor de hand als instrumenten om in een klassieke setting samen te laten spelen. Maar het talentvolle duo Dulfer & Witteveen, achter wie fagottist Thomas Dulfer (1993) en saxofoniste Deborah Witteveen (1995) schuilgaan, weten heel goed wat ze doen.  


Of het nu om werk van Bach gaat of van Piazzolla, composities van Rossini of Gubaidulina, als Dulfer & Witteveen hun tanden erin zetten, je zit op het puntje van je stoel. Beiden wonnen prijzen bij het Prinses Christina Concours en de Classic Young Masters Award.  

 

Op 9 oktober brengen zij arrangementen die speciaal voor hen zijn gecomponeerd of door hen zelf zijn geschreven. 


Schouwburg Cuijk heeft een speciale band met talentvolle jonge musici. Die ontstond toen John Floore (1945-2020), oud-directeur van het Rotterdams Conservatorium en van het Bangkok Symphony Orchestra, in Cuijk kwam wonen en gastprogrammeur werd voor klassieke muziek.  


Floore zette zich gedurende zijn leven in om voor talentvolle jonge musici de weg naar het podium mogelijk te maken. In zijn geest zet Schouwburg Cuijk het komend seizoen de traditie voort met de serie 'Jong Klassiek’: vier concerten klassieke muziek waarin we opnieuw jonge talenten, die staan te trappelen van ongeduld, een podium bieden. 


Aan elk programma doen musici uit verschillende disciplines mee en dat leidt tot bijzondere samenstellingen én uitvoeringen. De musici geven tijdens elk concert van de serie zelf een toelichting op de keuze van de werken die zij ten gehore brengen.  


De presentatie is in handen van Maria Croese, zangpedagoge en oprichtster van Classic Young Masters, die zich eerder samen met John Floore bezighield met talentontwikkeling. 


Schuif na afloop aan in het GrandCafé voor een kop huisgemaakte soep en een broodbuffet (inbegrepen bij de entree). 

Tags Indoor Theater Muziek
Skyline