Agenda

Vrijwillig Fanfarekorps Der Genie

Van Braziliaanse muziek tot een vlotte polka en populaire hedendaagse blaasmuziek.
za 29 oktober 2022 om 20:00 Cuijk

Tot 1995 had de Genie, als oudste Regiment binnen de Krijgsmacht, een eigen fanfarekorps. Door de opschorting van de dienstplicht, samenvallend met een reorganisatie, is het korps opgeheven. Tot 25 jaar geleden.


In 1997 ontstond het idee om het korps weer bij elkaar te brengen met oud-leden. Dit was een groot succes. In 2000 werd het korps onder de vleugels van het Regiment gevoegd en in 2006 bij Regimentsorder aangewezen als het officiële Regimentsorkest. Inmiddels is de naam veranderd in Vrijwillig Fanfarekorps Der Genie (VFKG). 


Het korps komt eenmaal per maand bij elkaar om te repeteren op de thuisbasis de Van Brederodekazerne te Vught. De gemoedelijke collegiale sfeer met een gezonde dosis muzikaal Genisten-chauvinisme maakt het tot één ‘familie’. Kenmerkend is de sterke onderlinge band.


Het VFKG is de laatste jaren behalve nationaal ook vaak internationaal gevraagd bij grote muziekevenementen. Zo kan het korps terugkijken op vele optredens in onder meer Frankrijk, Duitsland, Zweden, Noord-Ierland, Engeland, maar ook dichter bij huis in België.


Onder leiding van beroepsdirigent Jos Jansen laat het korps muziek horen van uiteenlopend karakter. Natuurlijk maakt de militaire muziek hiervan een belangrijk deel uit. Hierbij valt te denken aan de concert- en loopmarsen. Maar reken ook op een vurig stukje Braziliaanse muziek, een vlotte polka, populaire hedendaagse blaasmuziek of een ernstig semi-klassiek werk. 

Tags Indoor Theater Cultuur
Skyline