Keramiek in het Petershuis

Henk Boogaard met cabaretvoorstelling bij Biblioplus in Boxmeer

Cabaretprogramma Interne beslommeringen
do 27 februari 2020 om 20:00 Boxmeer

In zijn cabaretprogramma Interne beslommeringen vertelt Henk Boogaard dat alles wat men zegt en alles wat hij leest letterlijk bij hem binnenkomt. Op humoristische wijze laat hij zien dat hij daardoor veel moeite ondervindt met de gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie. Boogaard is met deze voorstelling op 27 februari te zien in de bibliotheek van Boxmeer.


'Hoe gaat het?', 'Hoe is het?', 'Alles goed?' en 'Zo!?...leef jij nog?', noemt Henk daarom ook Clichématige Contact Constructies (CCC's). 'Fijne dag!', 'Succes!', 'Hou je haaks!' en 'Rij voorzichtig!' deelt hij weer in bij de MGGG's, oftewel het Mee Geef Gewens Gedoe.

Het interne beleefde jongetje, dat meent dat Henk op de CCC's dient te antwoorden en de MGGG's moet honoreren, draait meteen maar de duimschroeven aan. Daarnaast verplicht hij zichzelf om absoluut eerlijk te zijn. Kom daar maar eens uit, op zo'n moment, in deze snelle wereld. Maar gelukkig huist er ook een vrije geest in Henk, die op zulke moeilijke momenten steeds vaker ingrijpt en CCC's tracht te pareren met de door hem zogenaamde 'waarheids-tegenvragen'. Met MGGG's weet de vrije Henk ook wel raad.

 

Henk Boogaard

Al sinds 1992 treedt hij in het land op met een liedjesprogramma en vorig jaar heeft hij zijn cabaretperformance aan zijn oeuvre toegevoegd. Zo gaf hij al twee keer acte de préséance op bijeenkomsten van de Nederlandse Vereniging van Autisme. Het optreden is voor hem een manier om met mensen in contact te blijven. Na afloop levert dat vaak interessante gesprekken op. Henk voelt zich het prettigst als hij een ander mens 'echt' kan ontmoeten, het ware 'ont-moeten', waarin plaats is voor stilte en diepgang.

 

De voorstelling duurt ongeveer een uur, inclusief een aantal liedjes van eigen hand, zoals: 'Een luisterend oor', 'Ben druk', 'Hij doet niks' en 'Fijne dag!'.

 

Kaarten van € 2,50 (bibliotheekleden gratis) zijn te kopen.

Tags Indoor Muziek Lezing
Skyline