Agenda

"Antwoord van de engelen' Een hemels mooie voorstelling

Dramatische spanning, stille verwondering, diep menselijk leed en lichtvoetigheid wisselen elkaar af in een indrukwekkend schouwspel.
vr 30 september 2022 om 20:15 Overloon

Dramatische spanning, stille verwondering, diep menselijk leed en lichtvoetigheid wisselen elkaar af in een indrukwekkend schouwspel. Op 30 september 20.15 uur is de voorstelling te zien in ’t Helder te Overloon


Zangeres en actrice Babette Holtmann en gitarist Hans Kunneman brengen na ‘Er was eens een zieltje’ opnieuw een wonderlijk mooie, muzikale solovoorstelling. Dit keer voor volwassenen. In ‘Antwoord van de Engelen’ vertellen zij het waargebeurde verhaal van vier jonge Hongaarse kunstenaars. Drie van hen zijn Joods. In de jaren 1943-44 maken ze iets buitengewoons mee: terwijl het oorlogsgevaar steeds dichterbij komt en ook in Hongarije het antisemitisme oprukt, krijgen ze contact met Engelen. 


De vier vrienden maken een innerlijke transformatie door. Ook al wordt alles om hen heen donkerder en zwaarder, de boodschappen van hoop en licht geven hen kracht. De engelen sporen hen steeds opnieuw aan: verbind je niet met de duisternis maar met het licht. Wat er nu in de wereld gebeurt is het ineenstorten van het oude. Als je je op de liefde richt en tegelijkertijd stevig in het aardse geworteld blijft, dan kun je hemel en aarde met elkaar verbinden. Dan kan ‘het nieuwe’ komen.


‘Antwoord van de Engelen’ is gebaseerd op het boek ‘Die Antwort der Engel’ van Gitta Mallasz. Teksten en scenario zijn geschreven door Marijke Smith, Hans Kunneman componeerde de muziek.


Antwoord van de Engelen is te zien op 30 september 20.15 uur in ’t Helder te Overloon. Kaarten zijn vanaf nu te bestellen op www.antwoordvandeengelen.nl 

Tags Indoor Theater
Skyline