Agenda

Lezing: Bewegen is de basis door Hanneke Poot

Bewegen is de basis van alles wat een kind gaat leren. Vanaf zijn prille begin beweegt het kind en doet het ervaring op over zichzelf en de wereld om zich heen.
wo 20 september 2023 om 20:00 Boxmeer

Bewegen is de basis van alles wat een kind gaat leren. Vanaf zijn prille begin beweegt het kind en doet het ervaring op over zichzelf en de wereld om zich heen. Dit ervaren en bewegen noemen we de sensomotorische ontwikkeling.


Vooral in het eerste levensjaren van een kind wordt er veel bewegingservaring opgedaan in dit ontwikkelingsgebied, al moeten kinderen tot 12 jaar elke dag op de buik spelen, rollen en kruipen. Het is van groot belang dat een kind de fasen in de motorische ontwikkeling goed doorloopt omdat het de basis legt voor de ontwikkeling van de hersenen en op alle ontwikkelingsgebieden. Waarom dat is, dat gaan we deze avond bespreken.


We gaan kijken hoe de motorische ontwikkeling eruitziet, en waarom deze zo belangrijk is? Welke spelletjes en activiteiten hebben kinderen nodig om zich te ontwikkelen en waarom is dat zo? We gaan het zelf ook ervaren wat bewegen met ons doet.

Tags Theater Lezing
Skyline