Agenda

Tech & Bites - De maatschappelijke impact van AI

Meld je nu aan voor Tech & Bites, hét gratis Meetup event voor techneuten uit het Land van Cuijk! Ontdek op donderdag 12 oktober de wereld van AI 🤖 Samen met AI-expert Edwin Wenink gaan we dieper in op de technische mogelijkheden, de verantwoordelijkheden van gebruikers & ontwikkelaars, en de impact van AI op ons dagelijks leven.
do 12 oktober 2023 om 17:30 Beugen

Op 12 oktober is het weer tijd voor een nieuwe editie van Tech & Bites. Dit keer duiken we in de wereld van AI. Tijdens deze interactieve editie duiken we niet alleen in de technische aspecten en mogelijkheden, maar verkennen we ook de sociale dilemma's die AI met zich meebrengt.


AI is niet langer alleen maar een thema voor een spannende thriller op Netflix, het is hier en nu. Generatieve AI, zoals ChatGPT, Midjourney en Dall-E, zijn revolutionaire technologieën die krantenkoppen halen en de wereld verbazen met hun mogelijkheden. Chat GPT alleen al haalde binnen recordtijd 100 miljoen gebruikers. Het lijkt er dus op dat met AI een nieuwe digitale revolutie is gestart. Maar wat zijn de technische mogelijkheden nou precies? Welke verantwoordelijkheden hebben wij als gebruikers en ontwikkelaars? Welke invloed heeft AI op ons dagelijks leven en hoe gaan we hier mee om?


Onder begeleiding van AI-expert Edwin Wenink gaan we samen op zoek naar de antwoorden. Dus heb je interesse in AI, wil je meer weten dan je nu al weet én heb je zin in een gezellige en inspirerende avond? Meld je dan nu aan voor dit gratis Meetup event via, www.meetup.com/nl-NL/techandbites/events/296204475/


Locatie: IXON Headquarters, Zuster Bloemstraat 20 in Beugen


Programma:

17:30 uur: Inloop onder het genot van een hapje & drankje

18:30 uur: Interactieve AI sessie

19:30 uur: Afsluitende borrel


Over de spreker:


Edwin Wenink is een AI-expert en werkt momenteel bij NS, waar hij zich verdiept in het naar productie brengen van AI-producten met MLOps.

Vanwege zijn achtergrond in AI en filosofie heeft hij niet alleen ervaring met de technische kant, maar heeft hij ook een scherp oog voor de randvoorwaarden die nodig zijn voor de verantwoordelijke inzet van AI.

Hij verwacht dat het nadenken over thema's als data privacy, bias, uitlegbaarheid, en de bredere maatschappelijke implicaties van AI steeds belangrijker zal worden voor het succes van AI-producten in het Europese tech landschap.

Tags Indoor Workshop Lezing Eten en drinken Evenement
Skyline