Agenda

Herfstiezwerftietocht in Oeffelt

Mooi herfstwandeling door Beugen, Oeffelt en Cuijk, en passeert het oudste klooster van Nederland in St. Agatha.
zo 15 oktober 2023 om 08:00 Oeffelt

Deze wandeling is een perfecte gelegenheid om te genieten van het prachtige Nederlandse landschap en de rijke geschiedenis die erachter schuilgaat. Vanuit het vertrekpunt voert de route je door de schilderachtige polders, waar je kunt genieten van weidse uitzichten en de rustige ambiance van het platteland. Terwijl je verder wandelt, kom je bij het pittoreske Beugen, een charmant dorpje met traditionele architectuur en een ontspannen sfeer. Hier kun je misschien even stoppen en de lokale cultuur opsnuiven voordat je je tocht voortzet.


Na Beugen vervolgt de wandeling zich door het prachtige landschap tussen Oeffelt en Cuijk. Je wandelt over landelijke paden, omringd door groene velden en knusse boerderijen. Deze route biedt een geweldige gelegenheid om te genieten van de natuur en even weg te zijn van de drukte van de stad.


Een hoogtepunt van de wandeling is ongetwijfeld St. Agatha, waar je het oudste klooster van Nederland, het Kruisherenklooster, zult tegenkomen. Dit historische gebouw is meer dan 600 jaar oud en ademt een unieke sfeer uit. Het Kruisherenklooster herbergt tevens het kloosterarchief van Nederland, waar je een kijkje kunt nemen in de rijke geschiedenis van het kloosterleven en de monniken die er door de eeuwen heen hebben gewoond. Het is een fascinerende plek om te verkennen en een glimp op te vangen van het religieuze erfgoed van Nederland.


Kortom, deze wandeling is een perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed. Het brengt je door de serene polders, idyllische dorpjes en langs het oudste klooster van Nederland. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, op zoek bent naar een ontspannen wandeling of gewoon wilt genieten van het landschap, deze route biedt voor elk wat wils. Vergeet niet je camera mee te nemen om al het moois onderweg vast te leggen!


Afstanden:

5, 10, 15, 20, 25 KM

Plaats:

Dorpstraat 16 Oeffelt

Wanneer:

15-10-2023 08:00u


Starten van de lange afstanden 15, 20 en 25 km kan tot 10:00u


Starten van de 5 en 10 km kan tot 12:00u

Tags Outdoor Actief
Skyline