Agenda

Basiswijncursus voor beginners

Een leerzame en veelzijdige wijncursus van drie avonden voor wijnliefhebbers, met name beginners.
do 28 maart 2024 om 20:00 do 11 april 2024 om 20:00 do 25 april 2024 om 20:00 Beugen

Basis wijncursus voor beginners


Waardeer je een glas wijn en wil je er meer van weten? Of werk je in de horeca en wil je de gasten beter kunnen informeren en adviseren? Dan is deze wijncursus echt iets voor jou. De cursus is geschikt voor iedere wijnliefhebber die de basistechniek wil leren van het wijnproeven. Na afloop weet je veel meer over kwaliteit van wijn. Je verkent de bekendste wijnlanden binnen Europa en daarbuiten. De belangrijkste soorten witte en blauwe druivenrassen leer je kennen en de vier fasen in de transformatie van druiven tot een smakelijke wijn. Uiteraard staat het proeven centraal in de cursus. Hierbij benut je optimaal je zintuigen want het gaat om kijken (kleur), ruiken (geur), oordelen en het benoemen van de basissmaken zoet, zuur, bitter. Je leert een wijnetiket op de fles lezen. Ondertussen raak je vertrouwd met veel gebruikte wijntermen zoals b.v. bubbels ontkurken, decanteren, karafferen. Verrassend is dat er in de cursus enkele bijzondere, dus niet alledaagse wijnen, worden geproefd. Kortom, een veelzijdige en leerzame cursus.


De cursus vindt plaats op drie donderdagavonden n.l. 28 maart, 11 en 25 april 2024 in MFC het Kruispunt in Beugen. Twee gepassioneerde grootofficieren van La Cinquième Patte (LCP), de lokale afdeling van het Nederlands Genootschap van Wijnvrienden (NGW), geven de cursus.


De kosten bedragen € 129 per persoon. Dit is inclusief de proefwijnen, kaasplateau’s, naslagwerk met oorkonde en een half jaar lidmaatschap van LCP waarbij je tegen ledentarief welkom bent bij een aantal zeer interessante wijnproeverijen (gemiddeld een maal per maand).


Meer informatie NGW: www.ngw-wijnvrienden.nl

Voor aanmelden, mogelijk tot uiterlijk 21 maart, of meer info over de cursus: Marcel Volleberg 06 51832582 of mail la5epatte@gmail.com

Tags Eten en drinken
Skyline