Agenda

Scapino Ballet Rotterdam - Casablanca

Zinderende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.
za 26 november 2022 om 20:00 Cuijk

‘Casablanca’ met in de hoofdrollen Ingrid Bergman en Humphrey Bogart, geldt voor velen als een hoogtepunt uit de filmhistorie. 


Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

Daartoe smeedt Wubbe verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. 

‘Casablanca’ speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor een oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil, waarin werkelijkheid en fantasie tegen elkaar schuren en waar de grenzen tussen goed en kwaad vervagen. 

Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film, met weergaloze muziek en jazznummers uit de jaren veertig. Ook het bekende lied ‘As Time Goes By’ komt in verschillende arrangementen terug in de voorstelling.

Tags Indoor Theater Cultuur
Skyline