Agenda

IVN de Groene Overlaat Cuijk organiseert een Puzzeltocht in de natuur voor kinderen op de Tienmorgen in Beers

Wil jij ook meer weten over het leven op de boerderij en de natuur daar omheen?
zo 14 juli 2024 om 10:00 Beers

Wil jij ook meer weten over het leven op de boerderij en de natuur daar omheen?

IVN De Groene Overlaat organiseert op zondag 14 juli 2024 speciaal voor kinderen en eventueel hun (groot)ouders een activiteit in de vorm van een puzzeltocht om hiermee kennis te maken. Kampeerboerderij De Tienmorgen in Beers is een uiterst geschikte plek voor kinderen om zich geheel in te leven in wat zich daar allemaal afspeelt. Het is hier voor iedereen goed toeven en je hebt er de vrijheid om rond te lopen tussen de kippen, duiven, konijnen en poezen. Je kunt met deze dieren knuffelen en de geitjes en koeien bewonderen. De vele zwaluwnesten geven al aan dat de dieren zich hier allemaal thuis voelen. Het terrein rondom de boerderij is op natuurlijke wijze ingericht.

IVN-natuurgidsen hebben een tocht over smalle paadjes en langs water uitgezet die de kinderen samen met hun begeleiders gaan lopen. Ze krijgen opdrachtjes mee die ze onderweg op moeten lossen. Om alles extra goed te kunnen bekijken krijgen ze een loep en een loeppotje mee. Op een afstandje kun je ook een grote dassenburcht zien waar dassen in wonen. Een das zul je niet zien want die komt pas uit zijn hol als het donker begint te worden.

Aan het eind van de tocht lever je de antwoorden in en gaan de IVN-natuurgidsen dit bekijken en met jullie nabespreken. De kinderen kunnen daarna nog lekker op de boerderij tussen de dieren spelen.


Praktische informatie

  • De locatie is De Tienmorgen, Broekkant 11, 5437 ND Beers
  • Aanmelden vooraf is verplicht. Dat kan tot en met donderdag 11 juli 2024 op e-mailadres: natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl
  • Degenen die zich aanmelden krijgen uiterlijk vrijdag 12 juli bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen.
  • Groepjes starten met kleine tussenpozen.
  • Na afloop is er tegen betaling iets te drinken op De Tienmorgen.
  • Deelname aan de excursie is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
  • Nog vragen? Stel ze op natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl
Tags Outdoor Kids Actief Rondleiding
Skyline