Agenda

Ga in gesprek met een 'levend boek' tijdens de Living Library

‘Levende boeken’ zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen.
zo 4 juni 2023 om 13:30 Gennep

‘Levende boeken’ zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond. Zondag 4 juni kunnen bezoekers vanaf 13.30 uur met deze levende boeken in gesprek in Dialoogmuseum De Crypte in Gennep, georganiseerd door BiblioPlus. De Bibliotheek en het museum willen door het organiseren van deze Living Library mensen uitdagen verder te kijken door in gesprek te gaan met iemand die je niet dagelijks spreekt. Deelname aan de Living Library is gratis. Je kunt je van tevoren aanmelden, daarmee krijg je op de dag zelf voorrang bij het reserveren van een ‘boek’. 


Met een ‘boek’ uit de Living Library luister je naar bijzondere levensverhalen. Het resultaat: verrassende, inspirerende ontmoetingen mét humor. Op 4 juni staan onder andere de ‘boeken’ ME’er, Éx-verslaafde en Maagverkleining op de boekenlijst. 

De Living Library wordt op 4 juni om 13.30 uur geopend door Wethouder Frank Pubben en BiblioPlus-directeur Cyril Crutz. 


Hoe het werkt

Het werkt zoals een bibliotheek: je kunt bij de balie een catalogus bekijken met daarin de beschikbare 'levende boeken'. Op een groot bord kun je zien of dat boek niet op dat moment is uitgeleend. Via de balie geef je aan met wie je een gesprek wilt aangaan. Daarna wordt je met het 'levende boek' in contact gebracht. En worden de spelregels uitgelegd (zo dient het boek weer in oorspronkelijke staat te worden ‘teruggezet’). De gesprekken duren maximaal 20 minuten. 


Waarom Living Library

Het doel van Living Library is het samenbrengen van mensen en wegnemen van vooroordelen en taboes door met elkaar in gesprek te gaan. Kort gezegd is Living Library een evenement om de dialoog te promoten. BiblioPlus en Dialoogmuseum De Crypte dragen hier ook graag aan bij en organiseren daarom, samen met Living Library NL, deze – voor BiblioPlus – derde editie in het werkgebied van de bibliotheek. 


Hoe is het ontstaan

Oorspronkelijk is Living Library ontwikkeld door een Deense jongerenorganisatie, genaamd ‘Stop the Violence’. Momenteel vindt het evenement plaats in diverse steden over de hele wereld. 


Mensen kunnen zich via biblioplus.nl/livinglibrary alvast gratis aanmelden. 


Living Library

Zondag 4 juni 2023, 13.30 – 17.00 uur

BiblioPlus, locatie Dialoogmuseum De Crypte, Zuid-Oostwal 33 in Gennep

Gratis entree


Meer informatie op biblioplus.nl/livinglibrary.

Tags Indoor
Skyline