Agenda

Doc's Metal Matinee

6 Internationale Metalbands in De Wissel te Mill
zo 29 oktober 2023 om 14:00 Mill

Op 29 oktober hebben we deze keer iets speciaals. Maar liefst zes internationale bands vanuit de hele wereld komen deze zondag in De Wissel hun kunsten ten gehore brengen.

De middag begint om drie uur met Fierce Cult. Dit uit Spanje afkomstige trio maakt een mengeling van Thrash en Death-Metal die met de kracht van een bulldozer een aanstekelijke groove door de zaal laat denderen. Het uit Frankrijk afkomstige Fall of Seraphs maakt ouderwetse Death Metal zoals in de jaren 90 niet geschuwd werd. Uit Italië komt Goat Vomit Noise. En met een naam als deze zou je een ultra harde smerige Death Metal band verwachten. En deze verwachting ligt geheel in lijn met de muziek die ze maken. Compromisloos en meer Grindcore georiënteerd beukt deze band door alsof ze Napalm Death zelf waren 30 jaar geleden. Na al dit geweld is het tijd voor het Monoliyth. Monoliyth komt helemaal vanuit Australië en maakt ouderwetse Thrash zoals de bands Morbid Angel en Suffocation. De band bestaat al 25 jaar en is een oudgediende vanuit het Down Under. Vanuit de andere kant van onze wereldkaart komt Anal Vomit. Deze in 1992 opgerichte band uit Lima, Peru maakt Death Metal met uitstapjes naar Black Metal en Grindcore. Dat deze heren beïnvloed zijn door hun muzikale helden zoals: Sepeltura, Slayer, Possessed en Carcass is dan ook tijdens hun liveshows terug te horen. De afsluiter van de avond is niemand minder dan het uit Griekenland afkomstige Acid Death. Deze in 1989 opgerichte Thrash en Death band is ook meteen één van de oudste bands in deze line-up. Acid Death maakt muziek die het best omschreven kan worden als Progressive Death Metal. Met de vele tempowisselingen, Griekse instrumentale invloeden en rustigere passages geeft deze band een brede dimensie weer die ongeëvenaard is.

Wat ben je nou kwijt als je al deze internationale acts live wilt zien in De Wissel te Mill. Het kleine bedrag van zeven euro vijftig. Omdat het een zondag betreft is de zaal al om twee uur open en zal de eerste band om drie uur het podium bestijgen. Dus zorg dat je op tijd bent!


14.00 Zaal open

15.00 Fierce Cult (Spanje)

16.00 Fall of Seraphs (Frankrijk)

17.00 Goat Vomit Noise (Italië)

18.00 Monoliyth (Australië)

19.00 Anal Vomit (Peru)

20.00 Acid Death (Griekenland)

Tags Indoor Rolstoelvriendelijk Festival Muziek Evenement Cultuur
Skyline