Agenda

Een struintocht door De Groespeel in Mill georganiseerd door IVN de Groene Overlaat Cuijk.

IVN de Groene Overlaat Cuijk organiseert een struintocht door De Groespeel in Mill. Dit gebied heeft tussen 2008 en 2012 een ware metamorfose doorgemaakt en hierdoor is er een ware natuurparel ontstaan. Ook de geschiedenis van de inval van het Duitse leger in 1940 is hier nog duidelijk te zien. De natuurgidsen vertellen hierover en laten je de natuurontwikkelingen in dit gebied zien.
zo 14 april 2024 om 10:00 Mill

Zondag 14 april 2024 organiseert IVN De Groene Overlaat een struintocht door De Groespeel in Mill. Wil je dit gebied beter leren kennen, ga dan mee.

De Groespeel ligt ten westen van Mill en heeft tussen 2008 en 2012 een ware metamorfose doorgemaakt. Door intensieve samenwerking tussen gemeente Mill en Sint Hubert, het waterschap Aa en Maas, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, ZLTO, Stichting Sporen van de Oorlog, Stichting Myllesheem, Milieuvereniging Land van Cuijk, de provincie Noord-Brabant en de Dienst Landelijk Gebied is hier een bijzonder natuurgebied ontstaan. Alles komt samen door kavelruil, natuur, cultuur en landbouw.

De Grote beek en het Defensiekanaal lopen er als aders doorheen. De vistrappen die gemaakt zijn in het kanaal zorgen ervoor dat de vissen een groter gebied tot hun beschikking hebben. De natte gebieden zijn rijk aan vogels en planten en de Bever vindt hier zijn thuis. Ook Reeën en Dassen laten er hun sporen achter en grote grazers zorgen ervoor dat het gebied openblijft.

De geschiedenis van de inval van het Duitse leger in 1940 is hier ook duidelijk te zien aan de Kazematten en de Asperges die ervoor zorgden dat de Duitse trein ontspoorde.

De natuurgidsengidsen van IVN Cuijk nemen je graag mee om deze mooie parel van de natuur te laten zien.


Praktische informatie

- Verzamelen vanaf 9.45 uur bij Nieuwenhofweg 5, 5451 GG Mill

- Parkeren kan op de parkeerplaats bij Boerderij De Nieuwenhof

- Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan tot en met donderdag 11-04-2024 op e-mailadres: natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl

- Degenen die zich aanmelden krijgen bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen.

- Draag waterdichte schoenen of laarzen en kleding die bij de weersomstandigheden passen.

- Honden kunnen niet mee.

- Na afloop is er gelegenheid om iets te drinken of een lunch te gebruiken bij Boerderij De Nieuwenhof.

- Deelname aan de wandeling is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

- Nog vragen? Stel ze op natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl of bel 06-14641745.


Tags Outdoor Actief Rondleiding
Skyline