Agenda

Wielercafé

Na de succesvolle restart van de Wielerronde van Sint Tunnis vorig jaar is het nu tijd voor het eerste Wielercafé in de regio.
do 4 april 2024 om 19:30 Sint Anthonis

Tijdens het Wielercafé zal de wielerhistorie van het Land van Cuijk worden belicht door Rien van Horik, schrijver van het boek ‘De Pedaalridders van de Peel’. Over de heroïek van weleer gaat Rien in gesprek met de profwielrenners van toen (o.a. de gebroeders van Katwijk, Henk Botterhuis, Wil de Vlam, Twan Poels en Giel en Pol Nabben). Niemand minder dan Andy Marcellissen, gerenommeerd tonprater uit Raamsdonksveer, zal met zijn buut ‘De Renner’ hier een kolderiek vervolg aan geven.

Het gedeelte na de ‘plaspauze’ en ‘bevoorrading’ staat in het teken van het hedendaagse wielrennen. Zo is er de introductie van Cycling Land van Cuijk (competitie over de diverse regiorondes). Ook is er een interview met Pierre Hermans, rondebaas van Daags na de Tour in Boxmeer. Verder wordt aandacht gegeven aan ervaringen van streekrenners met het zogenaamde ultrafietsen (tochten met een minimumlengte van 200 km, maar vaak veel meer). Vincent Ronnes zal op eigen ‘gevatte’ wijze in een column zijn visie op het hedendaagse wielrennen geven. En ter controle of eenieder goed heeft geluisterd wordt de avond afgesloten met de quiz (wieler)petje op/petje af. De avond is een gezamenlijk initiatief van Oelbroek en Bruisende Brink. Presentatoren zijn Tars van de Broek en Johan de Bruin.

De entree is gratis, wel graag aanmelden via de ticketlink die je vindt op https://www.oelbroeck.nl

Tags Theater Cultuur
Skyline