Agenda

Kermis Sint Anthonis

Van 12 juli tot en met 14 juli is er weer kermis in Sint Anthonis
vr 12 juli 2024 om 20:00 za 13 juli 2024 om 11:00 zo 14 juli 2024 om 14:00 Sint Anthonis

Er wordt vrijdag afgetrapt met Toff, een steengoede coverband uit Uden. Ze spelen muziek uit de ’60’s, ‘70’s en ‘80’s. Het rockensemble wordt bijgestaan door Hans van Vonderen, dé historische DJ die inmiddels een legendarische status heeft.

Net als vorig jaar belooft kermiszaterdag ook ditmaal weer te bruisen van sportiviteit. Na het succes van vorig jaar keert de Ronde van Sint Tunnis terug voor de dertiende editie. “Wij hopen op een mooie Ladies Course, maar zijn al zeker van mooie gevechten tijdens de Masters Nieuwelingen en de Amateur/sportklasse”, aldus Jos. “En, leuk om te vermelden, die laatste is opgenomen in het funklassement van Land van Cuijk. Samen met de criteriums van Oploo, Grave en Sambeek kunnen amateurrenners dus tegen elkaar strijden.” Ook het inmiddels landelijk bekende kindersucces, de Dikke Banden Race, staat weer op het programma. Natuurlijk moet het programma ook iets nieuws hebben: langzaam groeien, weet je nog? “Tussen de wielercriteria door hebben we daarom nu de stratenloop. We nodigen alle hardlopers uit voor een leuke wedstrijd van vier rondjes over het parcours, samen goed voor vijf kilometer.” Aan het einde van de dag, als iedereen is bijgekomen van inspanning, zal de sportdrank worden ingewisseld voor glazen bier en fris. De Brink zal dan het toneel vormen voor het Hertzileinfeest, met DJ’s van het voormalig maar legendarische café ’t Hert. 

Op de laatste dag zal de Brink tijdelijk even niet bruisend maar warm smeulen. Dan kunnen de op zaterdag afgetrainde calorietjes er weer aan gegeten worden bij de dorpsbarbecue. “Inmiddels hebben ruim 200 mensen aangegeven dat ze mee eten. Hoe gezellig is dat, een barbecue met het dorp?” En terwijl het vlees lekker rookt zorgt het Kampioenschap Kratstapelen voor de nodige competitie en entertainment. “Al is aan dat laatste geen gebrek. Zondag hebben we namelijk ook nog Ojjum van Eige Bojjum, waarbij we iedereen uitnodigen om een lied te zingen.”


Sint Tunnisse Kermis - Bruisende Brink

Tags Outdoor Evenement
Skyline