Kunstwerk 1 van 10 in Gennep  

Je fietstocht langs de Limburgse Maasroute begint in Gennep!

De hele Maasroute voert je van de bron in Frankrijk tot aan de zeemonding bij Hoek van Holland. Het mooiste stuk fiets je natuurlijk door Limburg, langs monumentale steden en door indrukwekkende natuur gevormd door mens en Maas. Onderweg neem je rustpauzes bij de 10 kolossale kunstwerken die speciaal zijn ontworpen voor de Limburgse Maasroute. De eerste van tien staat in Gennep!

Kunstwerk 1 van 10

Naar welke kant je ook kijkt….je ziet rust, ruimte en gemoedelijkheid! Met vijf verschillende landschapstypen binnen de gemeentegrenzen is het groen genieten in de vijf kernen van de gemeente Gennep: Ottersum, Ven-Zelderheide, Heijen, Milsbeek en Gennep. Vijf landschappen, vijf kernen, vijf stoelen. In een ronding neergezet. Naar welke kant, naar welke kern of naar welk landschap je ook kijkt, er valt altijd wat moois te beleven! Vanaf de hoogste zit kijk je zo de Maaskemp in mét de overblijfselen van het Genneperhuys, de ooit zo machtige vesting, waar Gennepse en Nederlandse geschiedenis geschreven is. Het kunstwerk staat aan de Bloemenstraat in Milsbeek bij het Theehuisje. Lees alles over deze kunstwerken op de website: www.maasroutelimburg.nl. Vergeet niet een selfie te maken met de hashtag #maasroutelimburg.

De Limburgse Maasroute

De Limburgse Maasroute is middels speciale Landelijke Maasroute-bordjes bewegwijzerd. De route is ongeveer 160 kilometer lang. De route voert in Limburg van Maastricht, dwars door de nieuwe natuur van RivierPark Maasvallei, langs de Maasplassen tot aan Nationaal Park De Maasduinen.

Fietskaart Limburgse Maasroute

Speciaal voor de Limburgse Maasroute is een fietskaart uitgebracht die voor € 2,- verkrijgbaar is via de Limburgse VVV’s of online via www.limburgwinkel.nl. Behalve de Limburgse Maasroute en informatie over de kunstwerken bevat deze kaart ook vijf lokale fietsroutes via het knooppuntensysteem. 

De internationale Maasroute

Vanuit de bron van de Maas in het Franse Langres tot aan de monding in Hoek van Holland loopt de EuroVelo 19, de internationale Maasfietsroute: de Europese Maasfietsroute die goed is voor 1050 kilometer vlak en onbezorgd fietsplezier langs de Maas. De route start vanuit Langres, voert door de Champagne, de Ardennen, en gaat via Luik onze provincie binnen. Hier begint de Limburgse Maasroute waar buitengewoon veel te zien en te doen is. Bij Bergen verlaat de Maasroute Limburg uiteindelijk richting de monding van de Maas in Hoek van Holland en wereldhavenstad Rotterdam. Meer info over dit fietsavontuur is te vinden via www.maasfietsroute.eu.

 

 

 

 

Skyline