Wandelen, fietsen én historie

De Top van Limburg is rijk aan historie en heeft veel te vertellen. Zo is bijvoorbeeld de langgerekte, smalle vorm van het gebied een voortvloeisel van het Congres van Wenen, na de val van Napoleon. De grens van het nieuwe koninkrijk der Nederlanden met het koninkrijk Pruisen kwam letterlijk te liggen op een kanonschot afstand ten oosten van de Maas.                                               

De grote strategische betekenis van het gebied werd extra duidelijk op het einde van de Tweede Wereldoorlog. De regio is ook interessant vanwege zijn rijke spoor- en keramiekhistorie, maar vergeet ook de Romeinse tijd niet! Met name de Romeinse villa van Plasmolen en de Romeinse brug Middelaar - Cuijk zijn interessant. Lees hier meer over deze geschiedenis!  

Met behulp van thematische fiets- en wandelroutes brengt bezoekerscentrum Martinustoren deze historie van de regio tot leven. Als bonus krijg je als fietser of wandelaar een groen decor van fraaie, afwisselende landschappen. Van deze thematische fiets- en wandelroutes zijn bij Tourist Info Gennep nu GRATIS kaartjes beschikbaar. Middels de QR-code op het kaartje ga je makkelijk naar meer info! Alvast een indruk van de routes krijg je hier.

Skyline