Trots op Gennep!

Vrijdag 02 juni 2023

Wil je een dagje of een nachtje weg of op vakantie in Nederland? Kom lekker naar Gennep! Het is dichterbij dan je denkt maar toch voelt het alsof je ver weg bent. De combinatie van stad, water, bos en heuvels maakt dit een bijzonder veelzijdige regio.

Wat kun je allemaal doen in Gennep en omgeving?

GENNEP CENTRUM

Er is veel vermaak in en om dit mooie Noord Limburgse vestingstadje. Het centrum van Gennep barst van de charme: de pittoreske Niersstraat met haar mooie winkeltjes, ateliers en (eet)cafés. De Markt met het prachtige oude Stadhuis en gezellige terrasjes omringd door stijlvolle historische panden. Het Jan Lindersplein met mooie restaurants en fonteintjes waar het bij mooi weer heerlijk verfrissend is. Door het hele centrum vind je leuke boetieks, veel groen, terrasjes, gratis parkeerplaatsen, ruime supermarkten en fijne winkels. Kunstmarkt, muziekfestivals, Vierdaagsefeest de Gennepse Revue, workshops; er wordt veel georganiseerd en op touw gezet. Veel om trots op te zijn dus!

LEKKER SLAPEN

Comfortabel slapen in je eigen caravan of camper? Of een lekker fris opgemaakt bed in een cottage in het bos, trekkershut aan het water, tipi met hot tub of in een fijn hotel of bed & breakfast in het stadscentrum? Wat je wil, het is allemaal mogelijk bij de vele accommodaties waar je van harte welkom geheten wordt!

BUITEN

De natuur en het landschap zijn erg gevarieerd in deze bijzondere regio in het uiterste puntje van Noord Limburg: rivieren en plassen, bossen en vennen, heuvels en valleien.. Noord Brabant, Gelderland en Duitsland zijn allemaal op fietsafstand. Om alles te bekijken en te beleven zijn er volop mooie fiets- en wandelroutes, paardrij-routes, mountainbike-routes, adventure lab- en geocaches en zelfs een foto-puzzel-fietstocht! Ook kun je op afspraak een stadswandeling maken met een stadsgids, en extra leuk: met de Gennepse Stadsdichter! Kijk maar eens op Ontdek Gennep / Actief!

KUNST EN CULTUUR

In en rondom Gennep vind je verschillende interessante musea met heel uitlopende thema's: In Gennep zelf kun je prachtige kunst bekijken en meer leren over Genneps' verleden in Museum Het Petershuis en bij de Sint Martinuskerk kun je terecht bij Dialoogmuseum de Crypte. Leuke uitstapjes in de regio kun je maken naar het Afrika Museum in Berg en Dal, Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting, Oorlogsmuseum Overloon en het Vrijheidsmuseum in Groesbeek. Allemaal leuk voor een uitje!

WATERRECREATIE 

Er zijn veel plekken in en rondom Gennep waar je aan of op het water kunt recreëren. Zo kun je lekker varen op de Maas; tussen de Maasbrug in Gennep en de kerk in Cuijk mag je zelfs iets harder varen zodat je hier ook kunt water- en jetskiën. Op riviertje de Niers kun je kanoën en suppen; je wordt hier letterlijk omgeven door de prachtige natuur. Bij Center Parcs Het Heijderbos, diverse campings, de Mookerplas en zwembad Pica Mare in Gennep kun je binnen en/of buiten zwemmen. Ook zijn er overal goede plaatsen om lekker rustig te vissen.

Dus of je nou houdt van shoppen bij speciaalzaakjes, relaxen aan het water, genieten van kunst en historie, borrelen op een terras, meezingen met een liveband, koffie drinken voor je camper, een fietstochtje langs mooie plekjes, diner in een gezellig restaurant.. het is allemaal net wat fijner in een mooie omgeving!

Visit Gennep 

Foto: Tipi bij Parc Buitengewoon

Skyline