Adventure Labcaches en Geocaches

In de gemeente Gennep liggen twee Adventure Labcaches: een in het centrum Genieten in Gennep (4,5 km) en een in Ottersum op de Looierheide, Het Geheim achter de Oude Herberg (1,5 km). 
Als u de route Genieten in Gennep loopt worden vier highlights in het centrum bezocht en de locomotief (Loc94). Deze Adventure Labcache wordt afgesloten met een bijzondere bonus op een historische plek vlakbij het centrum.
De Adventure Labcache op de Looierheide biedt een korte prachtige wandelroute in een rustige natuuuromgeving, welke start op de camperparkeerplaats bij Old Inn. Beide routes zijn ook zeer geschikt om met kinderen te lopen. Alleen premium-leden kunnen Adventure Labcaches zien op de app. Zij zien ook alle ‘traditionele’ geocaches en een paar mini-mulit’s. Ook niet-premium-leden komen in de gemeente Gennep aan hun trekken, zij kunnen ruim tien (traditionele) caches zien in de app.  Daarbij heeft Gennep de enige vier Limburgse caches van het Duits Lijntje, genaamd het Limburgs Kwartet bestaande uit De Spoorbrug, Gennep, Ottersum en ‘Bij de Grens’. In de zgn. listing van deze geocaches leest u veel over de historie van het Duits Lijntje.

Nog nooit van geocaching gehoord? 
Een geocache is een ‘behuizing’ met daarin een logboekje en kan van allerlei formaat zijn: zo klein als een fietsventiel of zo groot al een dekenkist (of zelfs nog groter) en alles daartussen. Met behulp van een GPS of een app kunt u een geocache (be-)zoeken en tekent u het logboekje, tevens logt u de geocache ook ‘digitaal’ via de app of thuis op de pc. Lees voor u de app downloadt de regels op www.geocaching.com (officiële site ) of  www.geocachen.nl of www.geocaching.nl. Adventures Labcaches zijn caches waarbij men locaties bezoekt en ter plekke vragen beantwoordt. Wilt u premium lid worden kost dat ongeveer € 30/jaar. 

Adventure Labcaches en Geocaches
Foto Adventure Labcaches en Geocaches
Skyline