Liberation Route Gennep

Vele malen in de geschiedenis werd Gennep belegerd. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog bleek de strijd om Gennep essentieel. Gennep werd de proloog, het beginpunt van het Rijnlandoffensief. Met de verovering van Gennep konden de geallieerden uiteindelijk de totale bevrijding van Limburg, Gelderland, het gebied van de Niederrhein en vervolgens zelfs heel West-Europa bewerkstelligen. Beleef deze geschiedenis opnieuw met de Liberation Route van 6,5 kilometer. 

De Liberation Route volgt het pad dat de geallieerden volgden tijdens de bevrijding van Europa in de regio Gennep, Mook en Middelaar. Op 23 locaties in de wijde omgeving liggen gemarkeerde veldkeien, de zogenoemde luisterplekken. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren, waarbij ooggetuigen vertellen over hun indrukwekkende belevenissen uit de periode 1944 – 1945.

De verhalen kunt u beluisteren via 0900 – 5423728 (1 euro per gesprek) of gratis downloaden via liberationroute.com.

Start: Torenstraat Gennep
Herkenningspunt: Oude Martinustoren, nabij knooppunt 48.
Knooppunten: 68, 67, tot over de brug, 67, 68, 74, 46, 45, 58, links afslaan richting Loswal en terug, 69, 48 en terug naar het Bezoekerscentrum.
Parkeren: Parkeerplaats Melkstraatje of Martinushof

Deze route is één van de interactieve routes ontwikkeld door Bezoekerscentrum Martinustoren. Zie voor meer informatie www.martinustoren.nl.

Liberation Route Gennep
Nijmeegseweg
6591 GH, Gennep
Foto Liberation Route Gennep
Skyline