Agenda

Camille Claudel - Filmtheater

Camille Claudel, van: Bruno Nuytten (Frankrijk, 1988), 175 min.
ma 3 april 2023 om 14:00 Cuijk

De film vertelt het verhaal van het leven van Camille Claudel. Als jonge vrouw krijgt ze volop de kans haar talent voor beeldhouwen te ontplooien. Ze is eigenzinnig en wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de grote Auguste Rodin haar onder zijn hoede neemt. Deze beseft direct als hij haar werk ziet dat ze een groot talent heeft.


Al snel wordt ze meer dan zijn assistent, en na enige tijd trekt ze zelfs bij hem in. Maar Rodin stelt haar niet in staat onder eigen naam beroemd te worden en daarbij weigert Rodin ook om zijn levensgezellin Rose de deur wijzen. Uiteindelijk leidt dit alles tot een breuk tussen de twee kunstenaars.


Vanaf dat moment raakt Camille Claudel langzaamaan in een depressie en krijgt ze waanideeën. Zo denkt ze dat Rodin haar op alle mogelijke manieren tegenwerkt en ervoor zorgt dat haar kunstwerken niet verkocht worden. Tenslotte besluiten Camille’s moeder en broer Paul om haar in een inrichting te stoppen. Daar zou ze uiteindelijk niet meer uitkomen. Dertig jaar later overlijdt ze eenzaam.


Prijs: €10,00 incl. consumptie

Tags Film Rolstoelvriendelijk Indoor
Skyline