Agenda

CONCERT Lies & Jeroen combo

Belgische luisterliedjes en kleinkunst. De aandacht van het grote publiek komt voor het eerst pas echt in de nazomer van 2018.
zo 8 oktober 2023 om 14:00 Velp

Belgische luisterliedjes en kleinkunst

De aandacht van het grote publiek komt voor het eerst pas echt in de nazomer van 2018. Dan verschijnt hun EP ‘Alles heeft z’n tijd’, die warm wordt onthaald. “Een bewonderenswaardige gooi naar de essentie van de kleinkunst,” kopt FOLK-Magazine. Ook New Folk Sounds in Nederland is onder de indruk: “De samenzang klinkt bijzonder hecht”.

Deze lovende woorden én de energie die ze uit hun concerten halen (o.a. op het Luisterplein Gentse Feesten, Merodefestival, Lichtfeest Lissewege), zetten hen er toe aan om verder te werken aan hun eerste cd: ‘Er zijn zo van die dagen’. Voor de opnames ervan trokken ze naar de Room 13-studio van Yves Meersschaert onder de technische leiding van Jesse De Roo. Opnieuw opnames met grote aandacht voor haarfijne samenzang en verfijnd akoestisch gitaarspel. Maar er is meer...

Speciaal voor dit programma kozen ze met de grootste zorg enkele topmuzikanten uit om de band te vervoegen. Thomas Noël op toetsen en elektrische gitaar, Vincent Noiret op contrabas, en Frederik Heirman op trombone. Deze drie heren kunnen samen wel wat adelbrieven voorleggen: The Chai Connection, Amorroma, Olla Vogala, Brussels Jazz Orchestra, Lady Linn.

Lies & Jeroen komen met full band naar het Vincentiuskerkje van Velp! Genieten maar…

En hopen dat dit optreden weer nieuwe inspiratie oplevert voor deze opkomende talenten.

Tags Indoor Muziek Cultuur
Skyline