Kinderboeken

De historie ligt in Gennep voor het oprapen. In het stadje en de dorpen er omheen is door de eeuwen heen enorm veel gebeurd.
De gemeente vindt het belangrijk dat jong en oud kennis kan nemen van die rijkdom aan geschiedenis. Daarom is Gerard Sonnemans gevraagd elk jaar een van de meest aansprekende verhalen op te schrijven in een kinderboek.
De reeks boeken wordt geïllustreerd door de Gennepse illustrator Karline Linsen.

In de reeks verschenen reeds:

In het voorjaar van 1951 was Gennep opeens 90 inwoners rijker: Molukkers uit het verre Indonesië kregen onderdak in het kamp Genapium. Het was in hun eigen land niet meer veilig voor deze gezinnen, waarvan de mannen trouwe militairen in dienst van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) waren. De regering haalde hen daarom naar Nederland. ‘Voor even maar’, werd hun beloofd. Zodra er een oplossing gevonden was, zouden ze terugkeren naar hun geliefde Molukse eilanden. Maar die oplossing kwam nooit. De Gennepse Molukkers (en hun duizenden landgenoten die elders in Nederland werden ondergebracht) wonen nog steeds hier. Dit boek vertelt hun verhaal, gezien door de ogen van een groepje jongens uit het Genapium.

Door de ogen van het meisje Maria wordt de lezer meegenomen in het korte leven van de Joodse Selly Andriesse. Een Genneps meisje dat aan de Markt woonde. Er kon dit jaar, met 75 jaar bevrijding, geen ander thema gekozen worden dan Gennep in de Tweede Wereldoorlog. Waarom Selly een Sterrenkind is? Was het omdat ze altijd vrolijk was, vol met leven, een echte vriendin? Je leest het in het boek.

Norbert (het neefje van de later heilig verklaarde Norbertus van Gennep) moet van zijn vader monnik worden, net als zijn beroemde oom.
Dat ziet de stoere Norbert helemaal niet zitten. Hij zal zijn vader wel eens laten zien dat hij een echte ridder is!

Skyline