Genieten in Gennep!

Dinsdag 01 augustus 2023

Gennep is het noordelijkst gelegen stadje van de provincie Limburg en herbergt overzichtelijk alles wat je wil voor een fijn verblijf tijdens een heerlijke vakantie, een paar dagen weg of een dagje eropuit. Op iets meer dan een uur rijden vanaf Utrecht kan jong en oud in Gennep en directe omgeving terecht voor een geweldige tijd!

GENNEP

Gennep is een historisch stadje boordevol historische panden, hippe ateliers, mooie speciaalzaken en gezellige cafés en restaurants met zonnige terrassen. Voor de cultuurliefhebbers zijn er niet te missen musea, mooie kerken, de Martinus toren, prachtige mozaïek- en keramiek pleinen en Loc ’94 die herinnert aan de tijd dat tsaren en keizers via Gennep reisden van Berlijn naar Londen en andersom. In de zomermaanden zijn er extra leuke dingen te doen, zoals concerten en festivals (check ook SumMmertime) Kom ook genieten in Gennep!

NATUUR

In Gennep en de regio vind je afwisselende natuur met heuvels, rivieren de Maas en de Niers, vennen en meren, vijvers, moeras en bos en heide. Gennep wordt omgeven door groen! Wat je ook niet mag missen zijn de klepperende ooievaars op het stadhuis aan de Markt.

ACTIEF

Bij de bekende Maasroute doe je Gennep op de fiets aan, etappes 14 en 18 van wandeltocht Het Pieterpad beginnen/eindigen in Gennep en ook de 50 km wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse lopen door het historische centrum van Gennep. Op Visit Gennep zie je heel veel leuke wandel- en fietsroutes van verschillende lengtes en niveaus. Wandelen, fietsen,  wielrennen, mountainbiken, alles is mogelijk op de vele vlakke en heuvelachtige routes. Vanaf september kun je zelfs ook ‘Zwermen door de Kernen’: deze bijzondere fietsroute is speciaal gemaakt voor het aanstaande jubileum van de Gemeente Gennep, zodat je de gemeente van een hele andere kant kunt zien.

OVERNACHTEN

Van Center Parcs Het Heijderbos tot kleinschalige bed & breakfasts en minicampings; hotels, camperplekken, glamping, familie campings, trekkershutten; alles is mogelijk om één of meerdere nachtjes te verblijven in deze fijne omgeving: rustig in de natuur of bruisend in het centrum! Je bent overal van harte welkom!

Kijk voor alle info op Visit Gennep of ga langs bij Tourist Info Gennep in het oude stadhuis op de Markt en laat je inspireren!

Skyline