Heropening Het Petershuis!

Woensdag 01 november 2023

Uit de steigers

Museum het Petershuis is een cultuurhistorisch museum in hartje Gennep, vlak naast het oude Stadhuis op de Markt. Het museum herbergt diverse historische collecties over Gennep en omgeving en er is altijd een regelmatig wisselende expositie van moderne kunst. Het museum is tijdens een ingrijpende renovatie grondig aangepakt de afgelopen maanden, van buiten en van binnen.

RENOVATIE

Zo is o.a. van de gevel de afsluitende verflaag verwijderd en vervangen door een ademende versie, de duivenwering is vervangen door een duurzame variant, de rotte kozijndelen zijn verwijderd en opgevuld met epoxy, stopverf is hersteld en de muurankers hebben een extra verflaag gekregen. Al met al een hele klus.

METAMORFOSE

Binnen heeft een complete metamorfose plaatsgevonden: de vaste collectie over het verleden van Gennep wordt op een hele nieuwe manier tentoongesteld zodat bezoekers zich een beter beeld kunnen vormen over Gennep en haar historie. In de gemeente Gennep zijn 11 archeologische 'speerpunten', dit zijn plaatsen waar archeologisch onderzoek heeft plaatsgevonden, deze punten zijn in het museum uitgebreid zichtbaar en er is een mooie fietsroute die langs al deze plekken leidt. (Belevingsroute

WISSELEXPOSITIE

Bij de heropening op zondag 5 november wordt ook een nieuwe wisselexpositie geopend: de Belgische in het Duitse Xanten wonende Christa Schumacher brengt haar expositie: Naturgestalten. Voor Christa is De Natuur de ware kunstenaar. Haar kunstwerken zijn vaak geïnspireerd door gedaantes en vormen uit de natuur als je er met ‘een tweede blik’ naar kijkt. Magisch en betoverend.

Laat je verrassen in dit veelzijdige museum!

Heropening zondag 5 november 13.00 uur

Museum Het Petershuis | Niersstraat 2 6591CB Gennep  

www.hetpetershuis.nl

Facebook Museum Het Petershuis

De plek waar het verleden en heden elkaar ontmoeten!

Foto 1: Museum Het Petershuis in de steigers tijdens de gevelrenovatie

Foto 2: De vrijwilligers van het museum tijdens het recente uitje naar historisch Xanten

Skyline