De bloemetjes buiten zetten!

Maandag 02 oktober 2023

Op de hoek van de Zandstraat en de Brugstraat zit een vrolijke, kleurrijke bloemenzaak. Bloemsierkunst van Riet wordt gerund door inmiddels de vierde generatie; Rik van Riet werkt al 23 jaar in het familiebedrijf en is sinds vijf jaar eigenaar. Met zijn team van 4 collega’s verkoopt hij bloemen, planten, vazen, potten en allerlei aanverwante artikelen. In de spot: Rik van Bloemsierkunst van Riet!

KWALITEIT

Dagelijks komen hier verse bloemen van hoge kwaliteit om zelf van te genieten of om cadeau te doen. De winkel is overigens groter dan je op het eerste gezicht denkt. Als je doorloopt naar de kas zie je een grote variëteit aan binnen- en buitenplanten.

Ook de populaire zijden bloemen en bloemstukken vind je hier al sinds jaar en dag. Rik, met zijn neus voor bloemen, selecteert alleen de beste. En deze zijn niet van echt te onderscheiden. Maar de liefde van de familie gaat vooral uit naar echte bloemen.

PLUKBOEKET

Rik: “Wat we het meeste verkopen zijn boeketten en losse snijbloemen. Er is veel vraag naar plukboeketten (een boeket met bloemen van verschillende soort en hoogte) en je ziet dat bloemen die in de jaren ’80 populair waren nu weer helemaal hot zijn.”

Rik is zelf 6 dagen in de week aanwezig in de winkel, behalve op woensdag middag. Het hele team is erg goed in het maken van bloemwerk, al heeft ieder wel zijn voorkeuren.

ASSORTIMENT

Klanten komen uit de hele gemeente Gennep en omliggende plaatsen, ook voor bruidsboeketten, rouwwerk en alle andere gelegenheden. Rik: “We leveren bloemen vanaf de geboorte tot aan het overlijden, voor elk moment maken we iets passends. Onze toegevoegde waarde is ons grote assortiment bloemen en planten van goede kwaliteit, de kennis die we in huis hebben, het advies dat we iedereen persoonlijk geven en de service die we bieden. Er wordt veel gebruik gemaakt van onze Fleurop leverservice, waarmee je over de hele wereld bloemen kunt laten bezorgen.”

Rik houdt van alle bloemen: “Een echte lievelingsbloem heb ik niet, ik geniet het meeste van seizoenbloemen. In het voorjaar tulpen, in de zomer echte zomerbloemen, in de herfst veel takken en bessen, in de winter Amaryllissen.”

GENNEP

 “Gennep is gewoon een heel leuk stadje, er is van alles te zien. Je kunt er heel leuk shoppen bij de lokale ondernemers en lekker gezellig een terrasje pakken. Zoals de Niers door ons stadje stroomt is zo mooi, en we hebben het mooiste stadhuisplein van Noord Limburg!”

Alle reden om ook eens een bezoek aan Gennep te brengen en binnen te stappen bij deze veelzijdige bloemenzaak in het centrum!

Bloemsierkunst  van Riet

Zandstraat 69 | 6591DB Gennep | 0485-511590

info@bloemisterijvanriet.nl

www.bloemisterijvanriet.nl

Skyline