Nazomeren in Gennep!

Zondag 04 september 2022

NAZOMEREN

Misschien wil je de zomer nog even doortrekken en volop genieten van het mooie weer. Lekker een weekje weg in Nederland. Of je zoekt een leuke plek voor een weekendje of zelfs een dagje er op uit. Liefst niet te ver rijden maar waar het mooi en gezellig is en waar de omgeving toch heel anders is dan dicht bij huis. Gennep in Noord Limburg heeft dat allemaal en meer. Een charmant historisch centrum, mooie speciaalzaken, fijne terrasen en afwisselende natuur voor als je ook graag wilt wandelen of fietsen.

ALTIJD NET IETS WARMER

In Limburg is het weer altijd net iets beter dan in de rest van het land. De temperatuur is meestal iets hoger en dat maakt je verblijf natuurlijk nog aangenamer. Zo kun je lekker lang buiten zijn, of dat nou is om te winkelen, om te mountainbiken of wielrennen in de omliggende heuvels, om gewoon te fietsen of wandelen of om relaxed op een terras te zitten.. Het maakt alles prettiger.

RIVIEREN

Gennep ligt tussen de Maas en het smallere snelstromende riviertje de Niers, vandaar dat Gennep ook 'Niersstad' wordt genoemd. Langs de Niers in het Centrum van Gennep zijn fijne wandelpaden en je kunt op de Niers goed kanoën! 

HISTORISCH CENTRUM

In Gennep vind je prachtige historische panden, zoals het Stadhuis op de Markt waar nu Tourist Info Gennep gevestigd is, Museum Het Petershuis met archeologische vondsten en wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunst. De Niersstraat, Zandstraat en Spoorstraat vol fijne winkeltjes die je niet overal ziet, maar waar ook de reguliere winkels van ketens zich bevinden en lekker veel horeca-zaken waar je de bekende Limburgse gastvrijheid kunt ondergaan.

Kortom, er is zó veel te doen! Je bent van harte welkom in Gennep!

Kijk voor meer info op http://www.visitgennep.nl/ontdek/

 

Skyline