Puur Italiaans eten!

Woensdag 05 juni 2024

Vandaag staat in de Spot: Ali Dogdu van Trattoria Da Giorgio.

DA GIORGIO

Al 8 jaar runt Ali met verve dit mooie restaurant aan het Jan Lindersplein | Brugstraat in hartje Gennep. De naam Da Giorgio komt van een oude werkgever, die vond dat iemand die zo goed Italiaans kon koken een Italiaanse naam verdiende, dat werd Giorgio.

Het interieur in Trattoria Da Giorgio is strak maar ook warm. Aan de muur hangen grote zwart-wit foto’s van Gennep en van Italië. Boven de bar staan de onweerlegbare woorden; Koken is een kunst, elke kunstenaar heeft tijd nodig.

ITALIAANSE KEUKEN

Op zijn 16e kwam Ali met zijn ouders van Turkije naar Nederland, en vanaf zijn 18e werkt hij al in de keukens van Italiaanse restaurants. Eerst bij Romagna, het oudste Italiaanse restaurant van Nijmegen in de Betouwstraat. Daarna volgden jobs bij Monte Rosso in Oss, Arco Baleno in Rosmalen en La Stalla in Malden, waar hij 7 jaar chef kok is geweest.

Na banen bij Sette Nani en Rossini (op de ‘heuvel’) in Plasmolen en Fean in Wijchen begon hij zijn eerste eigen zaak in Beuningen met meerdere compagnons. Hij gaf zelfs kookles aan het personeel en de eigenaar van een Italiaans restaurant in Woudrichem. In Drunen had hij het uiterst succesvolle Eetcafé Mediteranee, maar de lange ritten ’s nachts naar huis in Nijmegen braken hem op.

GENNEP

Gelukkig reed Ali eens met zijn vrouw door Gennep en zag een ‘te huur’ bord op dit ruime pand midden in het centrum en zag meteen de potentie van deze mooie plek. Ali: “Gennep is een uniek stadje met leuke uitgaansgelegenheden en mooie cadeauwinkels. Aardige mensen en mooie natuur! Ik bezoek regelmatig andere Gennepse horecagelegenheden en vind het overal gezellig. De mensen in Gennep zijn erg sociaal en vriendelijk”.

VERS

Ali stelt hoge eisen aan de producten die hij gebruikt en hoe deze verwerkt worden tot het beste wat hij kan maken. Ali: “We doen altijd ons uiterste best om zo goed mogelijk te zijn. Alles wordt dagelijks vers door mijzelf ingekocht. Ik breng het elke dag vers uit Nijmegen mee. Het koken met dagverse producten duurt wat langer want er wordt niks voorgekookt. Alles wordt pas gekookt en gebakken als het door onze gasten besteld wordt. Ik ben geen Italiaan en ik kook op gevoel, en alles wat we maken moet goed en lekker zijn”.

SMAAK

De gast die bij Trattoria Da Giorgio komt is 30-70 jaar en waardeert de betere Italiaanse keuken. Kinderen komen wel met hun ouders maar eigenlijk nooit alleen met vrienden. Er wordt geen pizza verkocht in dit restaurant. De meeste gasten kiezen voor een 3-gangen menu. Vlees, vis, pasta; het wordt allemaal in dezelfde mate besteld. Zelf vindt Ali de lamskotelet en lauwwarme vis het lekkerste.

“Maar het gaat om ieders eigen smaak. Alles wat uit de keuken komt moet goed zijn. Alle gasten vinden het altijd lekker. Het duurt soms wat langer maar dat komt door mijn eigenwijzigheid. Omdat ik zelf tevreden over het eten wil zijn voordat ik het serveer. Ik kook niet voor het geld maar wat mijn gevoel me ingeeft. Anders zou ik voorgekookt, sneller eten gebruiken”.

Gasten keren regelmatig terug voor de heerlijke verse Italiaanse gerechten en komen uit de hele wijde omgeving, zelfs uit Duitsland en België. Ook mensen die vakantie vieren op de omliggende campings komen hier telkens weer voor de voortreffelijke Italiaanse keuken.

BEDIENING

Soms kampt het restaurant wel met personeelstekort, waardoor gasten soms ook wat langer moeten wachten. Na de COVID periode hebben veel horecabedrijven daar nog veel last van. Voor de bediening kan Ali altijd mensen gebruiken! 

Wil jij ook het echte Italië proeven?

Trattoria De Giorgio | Brugstraat 1 | 6591 BA Gennep | tel: 0485 215151

www.trattoriadagiorgio.nl 

 

Skyline