Is Gennep eigenlijk leuk?

Dinsdag 05 juli 2022

Vakantie! Blijf je in Nederland dit jaar? Heerlijk met deze fijne temperaturen! Gennep, het charmante stadje in de top van Noord Limburg heeft veel om je op te verheugen. Het is dichterbij dan je denkt en in en om Gennep is genoeg te doen: 

  • Een mooi historisch centrum met prachtige gebouwen: de Markt met het unieke Stadhuis met daarin Tourist Info Gennep, de Niersstraat; één van de leukste winkelstraatjes van de regio en een winkelgebied vol bijzondere speciaalzaken. Waar veelal de eigenaar je met passie voor zijn product helpt om de juiste keuzes te maken. Shop till you drop!
  • Gezellige cafés, lunchrooms en restaurants met fraaie, zonnige terrassen. Waar je van harte welkom bent en relaxed kunt lunchen, dineren en borrelen. Of gewoon een koffietje drinkt.. met Limburgse vlaai natuurlijk!
  • Gunstig gelegen campings, glampings, camperplekken, hotels, bed & breakfasts, trekkershutten en natuurlijk Center Parcs Het Heijderbos. Overnachten zoals jij dat wil en misschien juist wel een keer helemaal anders? Bijvoorbeeld in een tipi met privé hot tub op Parc Buitengewoon?
  • Rondom Gennep zijn fijne plekken om aan, op of in het water te recreëren. Zo kun je bv kanoën op de Niers, wat sneller varen met je motorboot op de Maas en zwemmen bij één van de ruime zandstranden van de Mookerplas. Wil je liever lekker rustig gaan vissen? Bij Kusters Hengelsport kun je terecht voor al je benodigdheden. 
  • Er zijn volop leuke fiets- en wandelroutes! Lang, kort, met leuke stops, een stadstour met een gids, een Pieterpad etappe, met je mountainbike het bos in, wielrennen in het heuvelachtige gebied; diverse mooie manieren om de afwisselende omgeving te zien!
  • Ook in de buurt en zeker de moeite van een bezoekje waard: het Genneper Huis en de bruggetjes, het Nederlands Wijnbouw Centrum in Groesbeek, pretpark Toverland in Sevenum, de oudste stad van Nederland: Nijmegen, Venlo en de mooie Duitse plaatsen Kleef en Goch. Gennep is de ideale uitvalsbasis om de omgeving te bekijken!

Voor vakantie, een weekendje weg of een dagje er op uit ben je van harte welkom in gastvrij gezellig Gennep! 

Kijk op http://www.visitgennep.nl/ voor meer info.

Skyline