Leuke dingen doen!

Dinsdag 06 juni 2023

Ook in JUNI staan er weer allemaal leuke dingen op stapel in Gennep. Theater, lekker buiten actief bezig zijn, kunst en historie.. er is van alles te doen!

REVUE GENNEP: BRAND MEESTER

Revue Gennep organiseert eens in de ongeveer vijf/zes jaar een nieuwe musicalproductie. Dit gebeurt voornamelijk door vrijwilligers met amateurs en is één van de grootste amateurproducties van Nederland! Het verhaal, liedjes, muziek, dans, kostuums, decors en de regie: alles wordt origineel en speciaal per uitvoering geschreven, bedacht en gemaakt. Ongeveer 100 jaar na de allereerste Revue in Gennep zal op 9, 10 en 11 juni de volgende revue plaatsvinden: Brand Meester. Dit keer zal het spektakel buiten worden opgevoerd bij het gebouw van de voormalige Maria Gorettischool. Kom je lokale helden bewonderen bij een avond gegarandeerd vermaak! Info en Tickets

NORBERTUS VAN GENNEP

Norbert(us) werd rond 1080 geboren op het Genneper Huys. Nadat een bliksemschicht hem en zijn paard ternauwernood miste besloot hij zijn leven aan het geloof te wijden en in 1582 werd hij heilig verklaard. Ter gelegenheid van zijn naamdag (6 juni) kun je op zaterdag 10 juni deelnemen aan de gratis NORBERTUSWANDELTOCHT (met interessante uitleg vooraf en onderweg) die vertrekt vanaf de Markt om 10.00 uur. Kijk hier voor meer info

WANDELEN TUSSEN MAAS EN NIERS

Avondvierdaagse “Wandelen tussen Maas en Niers” vindt plaats van dinsdag 13 t/m vrijdag 16 juni en iedereen kan meedoen. De routes lopen door de hele gemeente Gennep: leuk om Gennep en omgeving eens van een andere kant te zien!  Het is niet verplicht om alle dagen mee te lopen, je kunt kiezen om één, twee, drie of vier dagen te wandelen. Kijk hier voor meer info over afstanden en aanvangstijden.

ARCHEOLOOG VOOR EEN DAG

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni organiseert Museum Het Petershuis in Gennep speciale activiteiten voor kinderen tijdens de Nationale Archeologiedagen: kinderen rond de leeftijd van 10 tot 14 jaar krijgen de kans om net als een echte archeoloog in de grond op zoek te gaan naar schatten uit het verleden. Het programma speelt zich af bij het museum, in de kelder van het historische stadhuis en in de Kenniskeuken onder de Gennepse bibliotheek. Deelname is gratis. Kijk hier voor meer info.

ART FACES SALE

Op zondag 18 juni verkoopt kunstschilder Yvon van Bergen een groot deel van haar collectie met korting. Je kunt dan in haar atelier aan de Heijenseweg 61 in Gennep terecht voor recent en ouder werk, studies, inkt-faces, academie werk en kunst op hout en keramiek. Kijk hier voor meer info.

KUNSTFESTIVAL GENNEP

Op zaterdag 24 juni tijdens het kunstfestival vind je in het centrum van Gennep ruim 40 kramen met allerlei vormen van kunstzinnige uitingen, verspreid over de Niersstraat, Markt, Zandstraat en het Jan Lindersplein. Een garantie voor een gezellige en sfeervolle dag! En daarbovenop nog een cartoontekenaar, een troubadour, een draaiorgel en diverse workshops (zoals kids workshops bij de Lange Tafel) En niet alleen buiten; ook in de Protestantse kerk en bij diverse ondernemers binnen valt van alles te zien! Kijk hier voor meer info.

Je hoeft je dus niet te vervelen!

www.visitgennep.nl 

 

 

 

 

Skyline