Om van te smelten zo lekker!

Zaterdag 06 augustus 2022

Zomertijd is tijd voor: SMELT 

Sinds 1,5 jaar zit aan Markt 9 SMELT IJssalon. Eigenaars zijn ondernemers-zussen Nena & Britt van Arensbergen. Nena is geboren en getogen in Gennep en Britt is geboren in Boxmeer en getogen in Gennep. Nena is nu wonend in Nijmegen en Britt woont boven de Kroon, het hotel-restaurant direct naast SMELT aan de Markt, waar de zussen sinds 3 jaar ook eigenaar van zijn.

Bij SMELT wordt vers gedraaid schepijs verkocht, maar ook softijs, milkshakes en koffie to go. De populairste schepijssmaken zijn Lemon Crunch, Pinda Droom, Oreo & Mon Chou. Ook het softijs is populair: er zijn Razzle’s in de smaken KitKat, M&M, Oreo & Stroopwafel. Een Razzle is een ijsje gemaakt op basis van sotfijs dat in een bakje gaat, daar gaat dan de smaak bovenop waarna een apparaat het allemaal door elkaar roert. Verder worden er  leuke cadeaus verkocht, zoals knipkaarten voor 5 of 10 bolletjes of een echte gouden SMELT-munt die je kunt verzilveren voor een bolletje ijs.  

Britt: ‘’Onze ijsmaker blijft innoveren en verzint steeds samen met ons nieuwe smaken. Verder zie je dat het belangrijk is om rekening te houden met intoleranties en allergieën. Zo hebben we glutenvrije hoorntjes en lactose vrij ijs. Onze doelgroep is erg breed, van jong tot oud. Van Gennepenaar tot toerist. We hebben een breed assortiment met voor ieder wat wils! Het ijs is dagvers en dat proef je.”

Bij SMELT wordt je vriendelijk geholpen door een zelfstandig team enthousiaste meiden. De meiden worden getraind op gastvrijheid zodat de bezoekers hartelijk en met een lach worden ontvangen en met een geluksgevoel weer de deur uit gaan. Nena maakt de planning, bestelt het ijs en begeleidt de meiden waar nodig en Britt houdt zich voornamelijk bezig met het reinigen en onderhoud van de machines.  

SMELT is ook on line heel actief! Zowel op Instagram, Facebook als op de website. Daar komt nog uitbreiding via TikTok bij;  maar dat staat op het moment nog in de kinderschoenen.   

Gennep als stadje heeft inwoners en bezoekers veel te bieden, vinden Nena en Britt: ‘’De klepperende ooievaars, het Genneper Huys, de Martinustoren, de Niers, knusse winkelstraatjes. Het verenigingsleven, de gemoedelijkheid van Gennepenaren en de ondernemers. Er is altijd tijd voor een praatje. Maar ook de Maaskemp, de Gennepse Hei, de Maas.. Door haar schoonheid waan je je regelmatig in het buitenland. Door het hotel, restaurant en de ijssalon lopen we er te weinig op uit. Maar als we dat doen, dan komen we bij de Niersdijk en het Nierspark even tot rust. Met uitzicht op ons ouderlijk huis en wandelend over de vlonder waar je de koeien ziet grazen. Heerlijk na een drukke werkdag of tijdens een zwoele zomeravond. Daarbij blijft De Markt ook een mega mooie plek, zelf zien wij het niet altijd meer. Gelukkig worden we er zelf regelmatig aan herinnert door onze gasten!’’

Welke smaken ga jij proberen?

Smelt IJssalon

Markt 9

Tel. 0485-511612

http://www.hoteldekroon.com/smelt

http://www.facebook.com/smeltgennep/

http://www.instagram.com/smeltgennep/

Skyline