De Leest: in de spotlight!

Dinsdag 08 augustus 2023

Vandaag staat in de spotlight: Di-jon de Bue van Schoenmakerij De Leest in Gennep.

Komende uit een familie van schoenmakers, zit bij hem het schoenmaken in het bloed. Drie broers de Bue zijn elk voor zichzelf begonnen in een andere plaats. Door hun verschillende interesses kunnen zij samen een stuk meer dan de gemiddelde schoenmaker. Met ieder hun eigen specialiteiten hebben zij hun krachten gebundeld. Di-jon nam de Gennepse zaak van zijn vader over.

MET DE PAPLEPEL

"Met een vader als schoenmaker kregen wij het vak al vroeg aangeleerd. Als kleuter of schoolkind was helpen in de winkel vervangende oppas; later naschoolse opvang en daarna een weekendbaantje. Misschien niet gek dat we na school en andere probeersels allemaal in de schoenmakerij terecht zijn gekomen. We hebben allemaal een ander vak geleerd. De een voor grafisch ontwerper, de ander voor kok of architect. Maar één voor één kwamen we terug in de winkel van onze vader om volwaardig schoenmaker te worden."

KWALITEIT

Bij Di-jon van Schoenmakerij De Leest in Gennep kun je terecht voor gespecialiseerd  schoenherstelwerk van gewone schoenen maar ook voor het herstel van je fijne wandelschoenen en cowboylaarzen. Daar wagen maar weinig schoenmakers zich aan, maar hier kan het! Nieuwe hakken, nieuwe zolen, een naadje gestikt.. zo kan alles toch weer een hele tijd mee, dat is in deze dure tijden heel welkom natuurlijk. En je bent ook nog eens duurzaam bezig. Ook voor de reparatie van leren jassen, tassen, (auto)sleutel duplicatie en scharen en messen slijpen ben je op Zandstraat 26 aan het juiste adres.

Niet voor niets is de slogan van Di-jon:  Als het goed is, hebben wij het gemaakt!

Schoenmakerij De Leest 

Zandstraat 26, 6591 DC Gennep

Tel. 0485-517107

e-mail: info@deleestgennep.nl

Facebook: De Leest Gennep 

Skyline