Leuke dingen doen!

Woensdag 12 april 2023

Er zijn deze maand weer verschillende gezellige en leerzame dingen te beleven in Gennep. Voor elk wat wils!

GENNEPSE GESCHIEDENIS

De geschiedenis van Gennep wordt op vrijdag 14 april besproken tijdens de Gennepse Erfgoeddag. Op deze dag komen erfgoedorganisaties uit Gennep en omgeving bijeen om elkaar te ontmoeten, te inspireren en kennis te delen. In de middag is er een informatiemarkt waar zo’n twaalf organisaties zich presenteren. Zij vertellen je graag waar ze mee bezig zijn en laten daarmee zien hoe belangrijk ons erfgoed is. Iedereen is welkom van 13.30 tot 16.00 uur in de hal van het gemeentekantoor aan het Ellen Hoffmanplein. Je kunt vrijblijvend binnenlopen.

LEERTRAJECT EN BEROEPENORIËNTATIE

In festivalsfeer kennismaken met meer dan vijftig interessante werkgevers brancheverenigingen uit de regio? Kansen ontdekken op een nieuwe baan, stage of leerwerktraject in vrijwel alle beroeps-sectoren? Je kunt het beleven op het Frisse Blik Festival op zaterdag 15 april in zalencentrum Pica Mare in Gennep.

GENNEPSE NATUUR

Heb je alltijd al meer willen weten over de natuur in de buurt? Kom dan naar de natuurbelevingscursus van IVN Maas en Niers. Zij organiseren een bijzondere maar vooral gevarieerde natuurbelevingscursus die wordt gegeven door hun natuurgidsen. Vanaf 17 april kun je terecht op Kampweg 10, 6591 XV in Gennep. Geef je op via de link.

KONINGSDAG

Op 27 april kun je op het Jan Lindersplein een geweldig Koningsdagfeest beleven. Verschillende Gennepse horecaondernemers organiseren dit festijn speciaal voor de mensen van alle leeftijden uit Gennep en omgeving. De entree is gratis!

ART

Tot en met 14 mei kun je in museum Het Petershuis nog de oogstrelende kunst zien van Marjan van Herpen bij de expositie Barokke Parels. Ga het zien!

Skyline