Gebruikt goed!

Zaterdag 13 augustus 2022

Vintage kleding is hot! Hergebruik is goed voor het milieu en de stijl van voorheen is nu weer helemaal goed. Vanaf 2017 zat aan de Niersstraat Vera's Boutique. Een charmant winkeltje waar de in Gennep wonende Vera Zwaan-Vermeeren tweedehands dameskleding, schoenen en tassen verkoopt. Sinds kort is de winkel verhuisd naar de Zandstraat.

Vera: "Al heel mijn leven vind ik het geen goed idee dingen die nog bruikbaar zijn weg te gooien. Ik verkocht dan ook regelmatig spullen en kleding op rommelmarkten. Dat was meteen een leuke bijverdienste. In de loop der jaren ging ik steeds vaker en verkocht ik steeds meer kleding en liet op den duur de 'potten en pannen' thuis. In 2017 heb ik de mogelijkheid gekregen om in de Niersstraat een klein winkeltje te starten. Daar waar eerst Marieke haar onderneming had die nu is uitgegroeid tot Conceptstore Mus & Co. Dit jaar moest ik op zoek naar een nieuwe plek en kan ik tijdelijk terecht in het oude pand van de schoenmaker op Zandstraat 15. Ik geniet hier volop want het pand is groot en ligt mooi centraal. Hierna vind ik vast weer een ander fijn plekje."

Meestal staat Vera zelf in de winkel. Zo kan ze goed zien welke kleding het beste verkoopt, over het algemeen is dit de kleding die nog in de beste staat verkeert. Laatst zei een klant: "Hier hangen de leukste items van de afgelopen 10 jaar!" Een mooi compliment en ook een goede samenvatting van de collectie. Sinds de laatste 2 jaar komen er ook vaker jonge meiden in de boutique om te snuffelen en pareltjes te vinden.

Vera vertelt verder: "Dit jaar lopen lange rokken en natuurlijk jurken erg goed. Ook korte truitjes en vestjes komen weer in de mode. Eigenlijk verkopen alle kleuren en stijlen goed, net zoveel als er  verschillende vrouwen zijn. De toegevoegde waarde van een winkel zoals die van mij is, denk ik, de hoeveelheid verschillende items, je komt hierdoor verrassende kleding tegen. Mensen komen steeds terug omdat er constant wordt aangevuld en ze nieuwschierig zijn naar de unieke items."

Vera vindt dat Gennep steeds gezelliger wordt, dat geven haar klanten ook aan. Dit komt mede door de leuke terrasjes. Haar favoriete plekjes in Gennep zijn dan ook de terassen op de Markt en het Jan Lindersplein, waar vaak kinderen spelen in de fonteinen. "Zo leuk om te zien dat daar mensen samenkomen en genieten."

Vera's Boutique

Open op donderdag, vrijdag en zaterdag

Zandstraat 15

6591 DA Gennep

http://tweedehandskledinggennep.nl/

http://www.facebook.com/secondhandkleding/

 

Skyline