Schattenjacht!

Zondag 15 januari 2023

In de gemeente Gennep liggen twee Adventure Labcaches: één in het centrum 'Genieten in Gennep'  (4,5 km) en één in Ottersum op de Looierheide, 'Het Geheim achter de Oude Herberg' (1,5 km). Je download hiervoor de app en loopt dan eigenlijk een soort moderne speurtocht, onderdeel van 's werelds grootste schattenjacht!

KWARTET

Gennep heeft de enige vier Limburgse caches van het Duits Lijntje, genaamd het Limburgs Kwartet, bestaande uit De Spoorbrug, Gennep, Ottersum en ‘Bij de Grens’. 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN ADVENTURE LAB EN GEOCACHING?

In tegenstelling tot traditionele Geocaching, hebben Adventures geen fysieke container nodig en kunnen ze zelfs binnenshuis worden geplaatst. De Adventure Lab app verlegt de grenzen van traditioneel geocachen naar nieuwe ruimtes en ervaringen en introduceert innovatieve en frisse ideeën die het ontdekken nog leuker maken! Voor een adventure lab dien je nog steeds op de locatie aanwezig te zijn. Bij iedere ‘cache’ moet je een antwoord zoeken en deze invullen in de app. Bij een goed antwoord wordt de volgende lab cache zichtbaar en kun je daar naar toe lopen.

De geocaching adventure lab app leidt spelers door het proces van het vinden van aanwijzingen, het oplossen van puzzels en het voltooien van avonturen op locatie. Super leuk om te doen in de vakantie of in het weekend!

Je leest er hier meer over:

http://www.visitgennep.nl/ontdek/gennep-actief/wandelen/adventure-labcaches-en-geocaches/

(Foto: Station Gennep 1910 / http://duitslijntje.info )

Skyline