Niets is wat het lijkt!

Donderdag 15 februari 2024

Nieuwe expositie in Museum Het Petershuis 

Leo Maesen uit Reuver noemt zich in eerste plaats etser terwijl hij zijn kunstzinnige carrière toch als schilder begon, aanvankelijk als autodidact. Tijdens zijn ontdekkingsreis in de schildertechniek ontdekte hij de techniek van het etsen. 

'IK WORD VOORAL GERAAKT DOOR DE NATUUR'

De etsen die Leo maakt hebben geen documentair doel. Hij creëert een beeld waarin de essentie is getroffen en juist daardoor een overtuigende levensechte weergave van de werkelijkheid lijkt te zijn. Leo wil de natuur niet slaafs kopiëren. Het belangrijkste doel is om de ets een bezielende interpretatie te geven van het onderwerp. ‘Mijn etsen zijn voor één kijker bedoeld. Zoals bij een gedicht, door je er over te buigen zul je je verliezen in details, je zult het geheel vergeten, dat wat het voorstelt. In feite legt je blik hetzelfde ontledende traject af als de etser toen die aan het werk was’.

90e VERJAARDAG

Leo is één van de kunstenaars die gedreven wordt door het schone en tegelijk beschikt over de techniek om die passie in schitterende beelden om te zetten. En zo verrast Leo Maesen menig bezoeker de komende weken in Museum het Petershuis. Leuk om te weten, bij de start van zijn expositie in Gennep viert de kunstenaar zijn 90ste verjaardag!

Geef je ogen goed de kost, want Pablo Picasso zei het al: 'Art washes away from the soul the dust of everyday life'

'Niets is wat het lijkt' | Wisselexpositie bij museum Het Petershuis | Niersstraat 2 Gennep

25 februari t/m 1 april

 

 

Skyline