Station Gennep!

Vrijdag 15 december 2023

Genneps treinverleden komt opnieuw tot leven in Museum Het Petershuis!

Van 16 december t/m 9 februari 2024 kunnen liefhebbers van treinhistorie hun hart ophalen in museum Het Petershuis te Gennep. In het heringerichte museum wordt de geschiedenis van de Noord Brabants Duitsche Spoorweg (NBDS) volop in de schijnwerpers gezet. In de Gennepse regio en ver daarbuiten is deze spoorwegverbinding tussen Boxtel en Wesel beter bekend als ‘het Duits lijntje’.

Op de tweede verdieping van Het Petershuis is een hoek ingericht waar een deel van de NBDS-geschiedenis permanent tentoongesteld wordt. Maar speciaal voor deze expositie is het hele museum ingericht en het is meer dan de moeite van een bezoek waard. En dat geldt ook voor kinderen. Met behulp van digitale techniek waant de bezoeker zich straks echt op een perron uit het begin van de vorige eeuw. Bijna levensecht loop je mee met de conducteur die je uitnodigt plaats te nemen in de trein waarvan de locomotief al op stoom staat te komen.

Op meer dan 30 panelen wordt in woord en beeld verslag gedaan van de rijke spoorgeschiedenis. Het hoofdkantoor van de NBDS bevond zich indertijd in Gennep. Er is o.m. aandacht voor de economische betekenis en koninklijke bemoeienissen, evenals voor de gebeurtenissen in de eerste en tweede wereldoorlog. Interessant, leuk en leerzaam! Kom je ook kijken? 

Info: https://www.museumhetpetershuis.nl/event-item/nbds-150-jaar/

Museum Het Petershuis | 16 december t/m 9 februari | Niersstraat 2 Gennep

 

Skyline