Simac Ladies Tour: fiets zelf ook!

Woensdag 16 augustus 2023

Fiets mee met de Simac Ladies Tour-route! 

Ook dit jaar mag Gennep zich weer verheugen op de wielrenners van de Simac Ladies Tour. Deze grootste wielerwedstrijd voor vrouwen op World Tour-niveau in Nederland doet op woensdag 6 september voor de 9de keer onze gemeente aan. Jaarlijks staan verschillende toppers uit het vrouwenpeloton aan de start, zoals Lorena Wiebes, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos. Kom je ook naar deze toppers kijken? Kijk hier voor meer info en de route.

FIETS ALS EEN PRO

Wil je zelf ook de route ontdekken die de beste rensters ter wereld op woensdag 6 september zullen afleggen? Sluit je dan op zondag 3 september aan bij (Tour Club) TC Gennep. Op die dag fietst TC Gennep dezelfde etappe als de Simac Ladies Tour, en iedereen kan meedoen!

Onder begeleiding van TC Gennep-leden kun je in verschillende groepen, met diverse snelheden en afstanden, de route ervaren die de dames tijdens hun etappe in Gennep zullen rijden. Er wordt gestart om 9.00 uur vanaf de Markt in Gennep. Je hebt de optie om de lus van 63 kilometer één of twee keer te fietsen. Om deelname voor iedereen toegankelijk te maken, zijn er vijf verschillende groepen:

Optie 1:  1x de ronde van 63 kilometer: gemiddelde snelheid: 26-28 km/u, 28-30 km/u of 30+ km/u.

Optie 2: 2x de ronde van 63 kilometer: gemiddelde snelheid: 28-30 km/u of 30+ km/u.

Elke deelnemer ontvangt een consumptiebon die na afloop ingewisseld kan worden bij Bij Koos in Ottersum. Vooraf aanmelden is vereist; dit kan tot en met 1 september door een e-mail te sturen naar info@tcgennep.nl. Geef in de e-mail aan welke afstand en gemiddelde snelheid je voorkeur hebben.

Simac Ladies Tour | woensdag 6 september | 11.30 uur ploegenpresentatie op de Markt | 12.15 uur Start Etappe

TC Gennep Tour | zondag 3 september | vanaf 9.00 uur op de Markt 

bron: Gemeente Gennep

Skyline