Kunst kleurt het leven!

Woensdag 17 mei 2023

Van 20 mei t/m 2 juli exposeren Wilma Bertrams-Hoose en Karel Roelofs in Museum Het Petershuis onder het motto ‘Symboliek & Realisme’. De expositie van deze regionale kunstenaars is al te zien vanaf Hemelvaartsdag 18 mei maar de officiële opening vindt plaats op 20 mei om 14.00 uur en wordt muzikaal omlijst door Philly Leijendeckers op piano.

DIVERSITEIT

Wilma Bertrams-Hoose zoekt (en vindt) in haar vrije tijd rust en inspiratie in het bos of aan de kust. Dit is duidelijk terug te zien in haar kunst! Ze houdt van diversiteit: schilderen, boetseren en fotograferen wisselen elkaar regelmatig af. Om haar creativiteit meer tot uiting te laten komen en haar techniek te verbeteren is zij gaan studeren aan de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten te Arendonk. Hier is zij afgestudeerd in de richting Beeldende en Ruimtelijke kunst. Haar werken bestaan vooral uit keramiek en schilderijen. In haar werk boetseert zij vaak intuïtief en laat zich leiden door beelden, gedachten en gevoelens die zij op dat moment ervaart. Maar ook schildert ze realistisch vanuit foto's die ze tijdens wandelingen met haar honden maakt. 

INSPIRATIE

Voor Karel Roelofs is de mythologie een belangrijke inspiratiebron, evenals religieuze uitingsvormen, geestelijke aberraties, sagen en legenden, gedichten, muziek en songteksten. 
Karel woonde 18 jaar in Italië en werkte als uitvoerder van natuursteen-projecten in en rond diverse grote huizen aan de Riviëra. Als beeldhouwer werkte hij in marmer, ardesia, onyx, graniet en andere soorten steen. Alweer meer dan 20 jaar terug in Nederland maakt hij nu intuïtieve beelden van klei en objecten van hout en allerlei soorten materialen. Hoewel dikwijls duister en soms zelfs luguber in hun verschijningsvorm, staat in de werken van Karel uiteindelijk het mededogen en bovenal de Liefde centraal. 

Ga het zien en beleven!

'Symboliek & Realisme' in Museum Het Petershuis: te zien vanaf 18 mei

Officiële opening: zaterdag 20 mei 14.00 uur

Museum Het Petershuis Wisselexpositie

Titel quote: Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt de kunst het leven.
Sir John Lubbock

 

Skyline