Sushi Lovers!

Zondag 14 augustus 2022

Sinds begin Mei is op Zandstraat 8 Sushi Gennep te vinden. Velen hebben al de weg (al dan niet digitaal) weten te vinden naar dit nieuwe afhaal/bezorg restaurant.

Eigenaar Biao Liu staat zelf van dinsdag t/m zondag in de zaak. Hij heeft de afgelopen paar jaar elders in een sushi afhaalzaak gewerkt en daarvoor ook al 10 jaar in de Aziatische horeca.

Bij Sushi Gennep wordt op bestelling verse sushi gemaakt en ook wat warme bijgerechten. Bestellen is het handigste via de website www.sushigennep.nl en via Ideal af te rekenen. Bij alle gerechten staat een foto en uiteraard de prijs vermeld. Het is ook mogelijk om telefonisch te bestellen of gewoon aan de balie, maar bij de balie moet je wel rekening houden met een wachttijd.

“Wij krijgen regelmatig de vraag of er al iets ‘klaar ligt’, het antwoord is dan altijd: nee. Onze kracht is dat we met dagverse producten werken: dagelijkse aanvoer van verse vis en groente zorgt dat we de versheid van onze producten kunnen waarborgen. De eerste weken waren even wennen, maar gelukkig kregen we veel positieve reacties van klanten en de directe omgeving. Veel klanten vertellen dat ze voorheen naar Nijmegen gingen om sushi af te halen. Bij ons spelen smaak en presentatie een grote rol, daar besteden we de nodige aandacht aan.”

Het is niet waarschijnlijk dat er in de toekomst in het sushi restaurant aan tafeltjes gegeten kan worden. “We willen ons focussen op onze bezorgservice. Bij het bezorgen wordt er per keer één of maximaal twee bestellingen bezorgd, met een maximale route van 15 minuten. Daarnaast is het zeer lastig om deze krapte op de arbeidsmarkt op te schalen, oftewel: een sushi-chef vinden in Gennep is zeer lastig!”

De populairste gerechten zijn momenteel de ‘Gennep box’ met 40 stuks sushi in een ronde box en van de losse sushi de ‘crispy chicken roll’. De poke bowls zijn ook populair! Deze worden steeds vaker als maaltijd besteld. Een poke bowl bestaat uit sushirijst in een kom met daarbovenop een japanse dressing, zes verschillende groente en een te kiezen topping zoals seafood, zalm, chicken of vegetarische tofu. Het is populair omdat het makkelijk is en veel gezonder dan een magnetronmaaltijd van de supermarkt of fastfood.

Biao vindt Gennep een fijne plek: “Gennep is rijk aan cultureel en natuurlijk erfgoed: er zijn meerdere mooie dingen om te bezoeken. Er zijn ook imposante bouwwerken zoals het 17de-eeuws Stadhuis. Daarnaast ligt Gennep op de oever van de Maas en het beeld vanaf de Maasbrug is natuurlijk mooi. Uiteraard kenmerken de ooievaars op de rotonde Gennep: een paartje ooievaars op het oude stadhuis van Gennep zie je nergens anders in Nederland. Prachtig is ook het Jan Lindersplein met de aanwezigheid van de grond-fonteintjes.“

Sushi Gennep

zowel afhalen als bezorgen

Zandstraat 8, 6591 DC Gennep

http://sushigennep.nl

tel. 0638230258  

Skyline