De Niers: schilderachtig mooi!

Woensdag 19 april 2023

'De Niers door uw ogen!'

Eind mei organiseert Dialoogmuseum de Crypte een Landschapsschildercursus met theorie en praktijk in drie bijeenkomsten.

WIL JE MEEDOEN?

Ter inspiratie vertelt landschapsschilderkunstspecialist, dr. Daan Lodder, het eerste uur van elke les over de geschiedenis van het genre, met een overzicht van de grootste schilders.

Na dit theoretische deel volgt een lunch van een half uur waarna je verder gaat met de praktijk: het zelf schilderen van het Niersdal. Drie maal twee uur lang gaan jullie onder leiding van drs. Annet Both 'de goede kleur op de juiste plek zetten'. Daartoe legt zij in de eerste les uit hoe men de kleur maakt die nodig is. De les erna draait om het gebruik van enkele soorten perspectief. Iedereen kan met alle verkregen informatie werken op de wijze die hen het beste ligt, al is er voor wie toch eens 'door andere ogen wil schilderen' een korte uitleg over de manier waarop de vermaarde landschapsschilder Turner zijn landschappen maakte, in les drie.

MATERIAAL

Omdat voor de eerste les bepaalde grondkleuren nodig zijn en gezamenlijk inkopen bovendien kosten kan schelen, wordt een week voor aanvang van de cursus samen boodschappen gedaan. Het doel van de cursus is om zowel beginners als gevorderden een basis te bieden om vervolgens zelf, in eigen stijl, verder aan de slag te kunnen.

Dr. Daan Lodder promoveerde in 2019 aan de Universiteit Utrecht op landschapsschilderkunst in de Noord-Europese Romantiek, en doceert aan verschillende universiteiten

Drs. Annet Both is professioneel frescomaakster en filosofe.

CURSUSDAGEN

Zaterdag 13 mei: 11.00 tot 12.00 uur samen schilderboodschappen bij Bruna (Gennep)

Zaterdag 20 mei: 12.00 tot 15.30 uur

Zaterdag 27 mei: 11.00 tot 14.30 uur

Zaterdag 3 juni: 12.00 tot 15.30 uur

De zelf meegebrachte lunch wordt gegeten van 13.00 tot 13.30 uur

Eigen bijdrage: €35 p.p. (materiaalkosten +/- 10-30 euro) voor de gehele cursus.

Inschrijven kan via facebook.com/DeCrypteGennep of via info@museumdecrypte.nl

Skyline