Feestinkopen doen in een fysieke winkel!

Zondag 19 november 2023

Het is weer the most wonderful time of the year! Er worden daarvoor weer veel inkopen gedaan voor pakjesavond, kerstfeestjes, werkborrels, voor onder de boom en voor oud&nieuw. We noemen de 5 belangrijkste redenen waarom je beter in fysieke winkels shopt.

GENNEP CENTRUM

In het gezellige centrum van Gennep vind je allerlei mooie en unieke winkels. Het centrum kenmerkt zich door de exclusieve boetiekjes, conceptstores en speciaalzaken, maar ook filialen van de bekende ketens. Op zoek naar mode, lifestyle of cadeauwinkels, je vindt het er allemaal!

FYSIEK VERSUS ONLINE

Het winkelgedrag van consumenten is moeilijk te voorspellen en switcht geregeld tussen online shoppen en een fysiek winkelbezoek. Eerder onderzoek toonde al aan dat online inspiratie opdoen om vervolgens de aankoop in een winkel te doen gelukkig een stuk vaker voorkomt dan omgekeerd. Het is duidelijk dat de fysieke winkels juist heel erg gewaardeerd worden, in het bijzonder om de volgende 5 redenen:

1. Ervaar het product
Kijken, voelen en kopen.. Die ene stoel van de website, zit die nou echt lekker? Die leuke zachte trui die ik online zag, is die nou echt zo zacht als ik had verwacht? ‘Goede kwaliteit’ zeggen de reviews, maar misschien denk je daar zelf anders over. In een fysieke winkel heb je altijd een mogelijkheid om te passen én te voelen.

2. Deskundig advies
Eén van de belangrijkste redenen waarom fysiek winkelen zo fijn is, is advies van iemand die het product kent en het begrijpt! De ondernemer en zijn of haar team beschikken over de nodige kennis en dat schept vertrouwen. Hoe beter het advies, hoe fijner het is om rond te neuzen in de échte winkels.

3. Direct in bezit van het product
Fysieke winkels hebben een streepje voor als het gaat om het direct ontvangen van het product. Koop je online, dan moet je tussen bepaalde tijden verplicht thuisblijven, en dan nog: je hebt de bezorger gemist! Ophalen op een afhaalpunt, maar die is morgen pas open. Je herkent het wel. Dankzij zo’n bakstenen winkel ben je direct in het bezit van het product. Snelheid, veilig betalen en tijdswinst zorgen voor een goed gevoel!

4. Klantbeleving
Het beleven is cruciaal… Voelen, ruiken, proeven en advies; hoe persoonlijker hoe beter! Diverse winkels bieden persoonlijk stijladvies, organiseren workshops of speciale VIP-avonden. Klantbeleving is van groot belang en fysieke winkels maken hier meer dan ooit het verschil tegenover online concurrenten.

5. Geen retourzendingen met gedoe
Veel consumenten vinden het retourproces voor online bestellingen onhandig en te tijdrovend. Als je gaat winkelen in een fysieke winkel bespaar je jezelf alvast die ergernis. Je kiest meteen wat je wel of niet leuk vindt, dus in plaats van het moeten terugsturen van een pakje neem je enkel de gewenste producten mee naar huis!

WINKELGEBIED

Winkel fysiek in het mooie centrum van Gennep! Je weet wat je koopt, je kunt voelen, vergelijken en passen, er is persoonlijk advies en je kunt je aankoop meteen mee naar huis nemen. Winkelen zorgt voor plezier en geeft een mooie beleving; in de winkelstraten zie je meteen ook andere leuke winkels, kom je bekenden tegen, kun je boodschappen doen, naar de kapper gaan en lekker wat eten en drinken.

Van maandag t/m zaterdag kun je terecht. En zelfs op zondag 26 november kun je lekker in Gennep komen shoppen, want dan is er een fijne Sinterklaas Koopzondag en zullen verschillende Pietjes kleine cadeautjes en snoep uitdelen!

www.visitgennep.nl

 

Skyline