Gennep Bruist!

Dinsdag 21 november 2023

In het centrum van Gennep zijn weer allerlei leuke dingen te doen!

SINTERKLAASHUIS

Zo kun je Sinterklaas bezoeken in het Sinterklaashuis in het Stadhuis op woensdag 22 en 29 november van 14.30 - 16.30 uur. Je kunt hier kleuren, zingen, rondkijken en een praatje maken met Sinterklaas.

SINTERKLAAS KOOPZONDAG

Op zondag 26 november zijn de winkels in het centrum van Gennep geopend voor een gezellige Sinterklaas Koopzondag. De beste cadeaus vinden voor 5 december en voor kerst, de mooiste nieuwe kleding, aantrekkelijke Black Friday / Black Friday Week deals en heerlijk genieten in de restaurants en cafes van speciale koffie, warme chocomel met slagroom, goede wijn, vlaai, borrelhapjes, goed belegde broodjes of een warme kom soep.

KERSTMARKT + KERST KOOPZONDAG

Op 16 en 17 december is de prachtige Kerstmarkt die plaatsvindt op de Markt voor het sprookjeachtige Stadhuis. Ook dan zijn alle winkels open en zie en hoor je binnen en buiten allerlei leuke dingen! Mooi versierde straten en winkels, een Santa DJ op wielen, de levende kerststal, kerstliederen in de Protestantse Kerk, talloze kraampjes waar je de leukste cadeaus kunt kopen. Op deze dagen is het extra gezellig in het centrum; lekker struinen, wat eten en drinken, bekenden tegenkomen, gewoon genieten in Gennep!

KAARSJESAVOND

Op donderdag 21 december, de kortste dag van het jaar,  is weer de indrukwekkende Kaarsjesavond op de Markt. Tijdens deze avond zingen bezoekers samen bekende kerstliederen. Dit jaar begeleiden Fanfare EMM uit Heijen en Popkoor Cheers uit Gennep het publiek. Verder spreken burgemeester Hans Teunissen en de vertegenwoordigers van de verschillende geloofsgemeenschappen in Gennep een korte vredeswens uit. De gebouwen rondom de Markt worden tijdens de Kaarsjesavond slechts verlicht door kaarslicht, wat voor een bijzondere sfeer zorgt. Aanvang 19.30  uur.

KERSTSHOPPING

Natuurlijk kun je op de zaterdag voor kerst (23 december) ook terecht voor de laatste dingetjes voor een geweldige kerst: je boodschappen uiteraard, maar ook een top voor op dat nieuwe rokje, mooie cadeaus, een fris tafelkleed voor op de kersttafel, nieuwe panties, een prachtig kerststuk of boeket, een vlinderdas om een goede indruk te maken, je haar laten doen om te shinen met kerst.. en voor heel veel gezelligheid in het centrum!

Gennep Bruist! | BIZ Centrum Gennep | Visit Gennep 

Samen maken we Gennep!

 

Skyline