Lokaal shoppen!

Zaterdag 22 april 2023

Stenen winkels maken de steden en dorpen waar we wonen een stukje mooier. Winkelen met je favoriete shopmaatje, producten zien, proeven of aanraken, verrast worden door een goed advies... het kan allemaal in de winkels in jouw buurt. Het centrum van Gennep zou er heel anders uitzien als er geen winkels meer waren. Winkels waar vaak de eigenaar zelf de inkoop doet, met kennis van wie de klanten zijn, met passie voor het produkt en dit met liefde in de winkel etaleert.

LOKAAL

Het is geen verrassing dat heel wat stenen winkels het de afgelopen jaren moeilijk hebben gehad. Lockdowns en online shoppen hebben hun sporen nagelaten. Om lokale stenen winkels te steunen en hun kracht te vieren, vindt van 8 tot en met 14 mei weer de 'Week van de Stenen Winkel' plaats. 

In de 'Week van de Stenen Winkel' doen lokale stenen winkels door heel Nederland en België iets bijzonders voor hun klanten: zoals bv een klein cadeautje bij een aankoop. Zo vieren ze samen met hun klanten dat de deuren van de winkels gelukkig weer open staan en hoe fijn het is om 'live' contact met elkaar te hebben ipv online.

WINKEL AANMELDEN

Wil je jouw winkel aanmelden om mee te doen aan de 'Week van de Stenen Winkel?' Klik dan hier

WAT KUN JE DOEN ALS CONSUMENT?

- Koop in de week van 8 tot en met 14 mei 1x extra een product bij een lokale winkel. Hiermee steun je de droom van een lokale ondernemer. Met jouw aankoop ondersteunt de ondernemer zijn of haar gezin en helpt lokale activiteiten mee te financieren.

- Steun jouw favoriete lokale winkels via social media. Geef een like of een reactie op een Facebook of Instagram-post van de winkels in jouw buurt, of deel één van hun berichten. Kost je helemaal niets, maar het helpt stenen winkels wel nieuwe mensen te bereiken.

- Plaats een bericht op social media met de hashtags #weekvandestenenwinkel en #koopklein. Maak bijvoorbeeld een foto van een product dat je bij een lokale winkel kocht en plaats deze hashtags en de naam van de winkel bij je foto. Hiermee help je de boodschap te verspreiden dat de lokale stenen winkels in jouw buurt een bezoek waard zijn.

Week van de Stenen Winkel: 8 t/m 14 mei

Skyline