Naar de Revue!

Dinsdag 23 mei 2023

Het woord revue geeft zo'n heerlijk ouderwets entertainment gevoel, maar de nieuwe Gennepse revue 'Brand Meester' wordt gebracht in een jasje van nu!

DIT IS REVUE GENNEP!

Reeds in de vorige eeuw werden in Gennep revue-voorstellingen gebracht ter vermaak van het publiek uit Gennep en omstreken, zoals o.a. in 1923 't Komt wel terecht, in 1938 Na 25 jaar en in 1950 Gennep vroeger en now. In 1999 werd de revue hervat met het Milleniumspektakel en daarna werd elke 5 a 6 jaar een theaterproductie met toneel, zang en dans voor een door de inwoners van de gemeente Gennep opgevoerd. Zowel voor als achter de schermen wordt door iedereen gewerkt op vrijwillige basis.

BRAND MEESTER

Ongeveer 100 jaar na de allereerste Revue in Gennep zal op 9, 10 & 11 juni 2023 de volgende revue plaatsvinden: Brand Meester. Dit keer zal het spektakel buiten worden opgevoerd. Het gebouw van de voormalige Maria Gorettischool zal als decor fungeren.

WHODUNNIT

Brand Meester is een ‘whodunnit’, een luchtige detective, waarin een journaliste de puzzel op wil lossen over drie dames en één heer van middelbare leeftijd. Zij zijn voor een uitvaart terug gekomen naar Gennep. Ooit waren ze de gemeente ontvlucht nadat zij in 1988 de vermeende veroorzakers waren van een heftige brand waar niet alle aanwezigen ongeschonden uit zijn gekomen. De impact op het Gennepse was groot en diep beschaamd hebben zij Gennep verlaten zodra dit mogelijk was.

Centraal staat het hotel waar de vier logeren. Daar zien we de personages terugblikken naar vrolijke tijden maar ook worstelen met hun schuldgevoel, al dan niet gevoerd door ludieke figuren die komen en gaan. Afgewisseld met mooi vormgegeven massascènes en bestaande muziek uit de jaren ’80 met passende liedteksten komen we er samen achter hoe de brand destijds ontstaan is en hoe schuldig of onschuldig wie eigenlijk was. Na de ontknoping eindigt de voorstelling met een ‘vurige’ muzikale compilatie. 

Komt dat zien!

Brand Meester 9, 10 en 11 juni, Picardi 20 (buiten bij het oude Maria Goretti pand) in Gennep

Meer info en tickets: Revue Gennep 

Skyline