Oud Gennep en nieuwe Albert Heijn!

Dinsdag 24 januari 2023

StEG

Stichting Erfgoed Gennep (StEG) is in 2020 officieel opgericht. Deze stichting houdt zich bezig met het verzamelen en beheren van cultuurhistorisch erfgoed binnen de gemeente Gennep. Alles wordt door vrijwilligers gedigitaliseerd en gepubliceerd op www.stichtingerfgoedgennep.nl. Onlangs heeft Ruud van der Laan van Albert Heijn Gennep een 5-jarige sponsorovereenkomst getekend waardoor StEG o.a. in staat wordt gesteld een snelle glasvezelaansluiting te nemen. Hierdoor wordt het werken met de vele bestanden en op termijn ook de publieke toegang tot de fotobank een stuk toegankelijker.

PLAATJESBOEK

StEG heeft inmiddels zó veel materiaal verzameld dat besloten is een plakplaatjes-spaarboek over het Gennep van vroeger uit te brengen, gefinancierd door Albert Heijn Gennep. ‘De vele gezichten van Gennep’ is vanaf 30 januari verkrijgbaar bij Albert Heijn Gennep. Ruud van der Laan: "Als ondernemer in Gennep zie ik het als een uitdaging om de geschiedenis van Gennep op een laagdrempelige manier naar de inwoners te brengen. Bovendien vind ik het een goede zaak om als ondernemer Gennepse initiatieven en activiteiten te ondersteunen. Ik ben daarom blij en trots dat dit boek samen met de stichting Erfgoed Gennep tot stand is gebracht en dat ik de stichting op deze wijze ook kan steunen".

VERBOUWING

Albert Heijn Gennep wordt in de maand februari compleet verbouwd. Op woensdag 15 februari sluiten de deuren tijdelijk om op dinsdag 28 februari om 11 uur weer open te gaan. Gedurende 10 weken rondom de verbouwing van de supermarkt krijg je bij elke €10 aan boodschappen een zakje met 4 plaatjes van oud-Gennep voor het plakplaatjes-spaarboek. Spaar net zo lang tot je alle 216 foto-plakplaatjes bij elkaar hebt! Daarnaast staan in het boek ook al 174 vaste foto’s.

GENNEP VAN VROEGER

Meer info over het boek vind je op www.develegezichtenvangennep.nl  Daar vind je ook aardig wat leuke beelden en feitjes over het Gennep van vroeger. Weet jij nog hoe het er zo lang geleden uitzag?

Albert Heijn Gennep 

Wilhelminaplen 4

6591 GX Gennep

http://www.facebook.com/ahgennep

Skyline