Smaak van Polen; verrijking van het winkelbeeld

Vrijdag 24 september 2021

Op het Europaplein, naast de ingang van winkelcentrum de Duivenakker, zit sinds begin van dit jaar de ruim gesorteerde supermarkt Smaak van Polen. Hier komen niet alleen Poolse mensen, ook Nederlandse en Midden Europese klanten doen hier hun boodschappen. Poolse eigenaresse Magda runt de winkel en wordt daarbij geholpen door haar man Justin, die van Italiaanse afkomst is. Deze nette supermarkt brengt weer meer diversiteit aan het mooie en rijke scala aan ondernemers dat Gennep heeft.

Magda heeft eerder in Schotland ook al een Poolse supermarkt gehad en leerde daar Justin kennen. Samen zijn zij voor 2 jaar naar Australië gegaan om te reizen en te werken; Magda werkte als manager in een Gezondheidscentrum en Justin was resident DJ in een lokale club in Brisbane. Nog steeds maakt en produceert hij EDM (Electronic Dance Music) als DJ Naizon. Check op spotify!

Magda en Justin wilden al langer een Poolse supermarkt openen in Nederland, liefst één met veel parkeerruimte in de buurt. In Gennep vonden zij deze perfecte plek: Poolse mensen komen nl heel graag bij de Jumbo, Action en Lidl en lopen dan ook meteen bij Smaak van Polen binnen voor de verse producten, die met een koeltransport rechtstreeks uit Polen komen. Zoals o.a. de diverse soorten ter plekke fijn gesneden vlees, de sappige kipfilets, het ruime assortiment verse taarten en gebakjes, allerlei sauzen, groente, vers brood van de Poolse bakker in Venlo, frisdranken in alle soorten en maten, fruitsappen, zoute snacks, (gekoelde) alcohol, mooie kaasjes en niet te vergeten gedroogde worst in verschillende smaken; lekker op je brood maar natuurlijk ook op een borrelplank!

Inmiddels vinden ook steeds meer mensen zonder Poolse achtergrond hun weg naar Smaak van Polen. De medewerkers van de winkel leggen je graag uit hoe je de heerlijke (Poolse en ook wat Roemeense) producten het beste klaar kunt maken en waarmee je ze dan het beste kunt combineren. En omdat niet alle smaken bekend zijn kun je veel van de verse producten ook gewoon proeven, hoe fijn is dat?

Elke zaterdag kun je in de winkel smakelijke French Style Hotdogs kopen, een worstje in een knapperige baguette met saus. En op zaterdag 25 september staat ter promotie buiten vóór de winkel een kraampje met een barbecue, hier kun je terecht voor heerlijke gesneden ham en lekkere worsten in diverse smaken. Zo kun je gemakkelijk kennis maken met de Smaak van Polen!

Smaak van Polen, Europaplein 9 in Gennep is elke dag geopend van 10.00 - 20.00 en op zondag van 10.00 - 18.00 uur.

Skyline